PC igralci lahko sedaj igrajo Crysis Remastered preko Yuzu emulatorja

Ko je razvijalec Crytek najavil predelavo 13 let stare igre Crysis, ni nihče takoj vrgel klobuka v zrak v znak proslavljanja. Razvijalec namreč že dolgo ni izdal ničesar, kar bi vlivalo upanje v neko kakovostno predelavo in nihče ni bil ravno presenečen, ko je na splet predčasno ušel napovednik, ki je prikazal podpovprečno podobo.

Crytek je zaradi negativnega odziva zamaknil izid PC verzije, a Switch predelava je vseeno izšla nekaj dni nazaj. Pristaši Nintendove konzole namreč niso tako zahtevni in so bili veseli, da lahko igro sploh zaženejo na svojih sistemih. Igra na Nintendo Switchu drži opazno slabšo podobo, saj so teksture bolj sprane in meja izrisovanja manjša.

Vendar pa to ne pomeni,d a morate PC-jaši potrpežljivo čakati na uradno predelavo, saj se lahko ta čas pozabavate s Switch verzijo igre. To je namreč že zmožen zagnati emulator Yuzu, ki je očitno sedaj razvit že do takšne stopnje, da lahko poganja igre, takoj ko se pojavijo na Switch konzoli. Oziroma še pred uradnim izidom, kakor je dokazal Paper Mario: The Origami King.

Kako je zadeva videti je pokazal YouTuber z imenom “reznoire”. Ta je za igranje uporabil povprečno strojno konfiguracijo, sestavljeno iz procesorja Intel Core i5-7600k, grafično kartico GTX 1080 in 16 GB rama ter igro optimistično zagnal na emulatorju. Na njegovo presenečenje se igra ni takoj zrušila, ampak jo je celo lahko igral na več kot diapozitivnem dogajanju.

Seveda je zadeva daleč od optimizirane. Kakor lahko vidite iz posnetka ima “predelava” kar nekaj grafičnih pomanjkljivosti in sličice na sekundo komaj presežejo številko 20. Vendar pa je to še vedno zavidljiv dosežek emulatorja, ki je še globoko v razvoju in bo čez čas samo še pridobil na optimizaciji.

Kako je videti direktna primerjava med Switch in starejšo PC različico si lahko ogledate spodaj. Crytek še vedno ni najavil datuma izida PC verzije, se bo pa to verjetno zgodilo enkrat v avgustu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime