Ne nasedajte nategunski e-pošti, ki obljublja beta dostop do igre Cyberpunk 2077

Po e-pošti so začela krožiti sporočila, ki igralcem obljubljajo zgodnji beta dostop do močno pričakovane igre Cyberpunk 2077. Seveda gre za nateg na suho, a očitno je ta postal tako obsežen, da se je razvijalec CD Projekt RED moral odzvati in na Twitterju opozoriti svoje uporabnike, da takšnim zadevam ne nasedajo.

Razvijalec je razložil, da ta sporočila ne prihajajo od njih, saj vsakega kontaktirajo preko svoje domene cdprojekt.com. Na to so opozorili tudi razne YouTuberje in druge ustvarjalce vsebine, saj ne delajo z nobenimi drugimi agencijami in da naj zaupajo samo sporočilom, ki prihajajo neposredno iz njihove domene.

Cyberpunk 2077 je že večkrat prestavil izid in igra se je znašla v takšni situaciji, da lahko nepridipravi izrabijo njen sloves za bolj nečedne namene. Leto stara Reddit tema priča o temu, da so takšna prevarantska sporočila že dolgo v obtoku in od uporabnika zahtevajo klik na povezavo, ki jih odpelje do lažne Cyberpunk 2077 strani. Za dostop do bete se morate nato registrirati in tako se lahko hitro poslovite od svojih osebnih podatkov, kot so ime, priimek, geslo ali pa številka bančne kartice.

Kdor spremlja razvoj igre seveda nikoli ne bo nasedel na takšno goljufijo. Cyberpunk 2077 je enoigralska igra, ki ne potrebuje testiranja iz strani igralcev, CDPR pa je tudi izjavil, da beta dostopov ne bodo ponujali.

Pamet v glavo in potrpežljivost v srca, saj ima igra napovedan izid za 19. november.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime