Fall Guys v enem tednu razprodal 2 milijona kopij

Kdo bi si mislil, da bo neka barvasta igra, v kateri tekamo skozi ovire in ne izstrelimo niti enega naboja, postala ena najbolje prodajanih iger letošnjega leta?

Zagotovo jih ni bilo veliko, a zgodnji beta test je pokazal, da ima razvijalec Mediatonic pod rokami pravi hit. Ko je igra enkrat izšla so kopije letele iz digitalnih polic, strežniki pa so postali tako obremenjeni, da so enostavno odpovedali. Kar naenkrat so vsi govorili o smešno zabavni večigralski igri Fall Guys in igrali so jo največji streamerji, ki so bili poleg tega lahko vseh starosti, saj je to nenasilna igra.

Fall Guys je zunaj samo en teden, a že je dosegel nekaj res impresivnih rezultatov. Na Twitchu je zabeležil 23 milijonov ur ogleda, igro pa je na Steamu naenkrat preigravalo preko 120.000 navdušenih igralcev. To je ogromna številka, ki poniža tudi tiste največje naslove, ki so imeli tisočkrat večji proračun. Takšnih številk denimo niso mogle doseči uspešnice, kot so Doom Eternal, Sea of Thieves in nedavno izdani Horizon Zero Dawn.

Založnik Devolver Digital se te dni smeje na poti v banko. V samo enem tednu so namreč prodali 2 milijona kopij igre, kar je njihov najbolj uspešen zagon projekta do sedaj. Res je, da Fall Guys na Steamu stane samo 19,99 €, a če to pomnožimo z dvema milijonoma v enem tednu, dobimo zajetno število evrov.

Vprašanje ostaja, ali bo Fall Guys še nekaj ostal med nami ali pa gre bolj za muho enodnevnico. Če bo razvijalec pridno dodajal novo vsebino, potem se zna med nami obdržati dolgo časa, zagotovo pa je na vrhu prioritet bolj stabilna infrastruktura strežnikov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime