Legacy of Kain: Soul Reaver dobil modifikacijo za nadgradnjo tekstur

Ni skrivnost, da gaming branža zelo rada predela starejše naslove, tem doda višje teksture in boljšo ločljivost in jih kot take ponovno porine na prodajne police. Takšnega tretiranja so deležne predvsem franšize, ki so bile dolgo v mirovanju in založnik preko takšnih projektov potipa trg in preveri, ali je nemara dovolj navdušenja, da potem odobrijo delo na nadaljevanju.

Žal pa franšiza Legacy of Kain ni bila nikoli deležna česa takšnega in serije se od vedno drži nekakšno prekletstvo, ki je vplivalo tudi na prodajo. Legacy of Kain franšiza je sestavljena iz Blood Omen in Soul Reaver iger, v vsaki od njih pa spremljamo bodisi Raziela ali pa Kaina. Gre za globoko vampirsko zgodbo, s posebnimi igralnimi elementi, kot je prehajanje med dvema dimenzijama, vključuje pa tudi mehaniko vrtenja časa. Kljub temu da so bile igre res kvalitetne in v primeru Soul Reaverja celo pred svojim časom, niso bile nikoli prodajni hiti. Franšiza tako miruje že 20 let in založnik Square Enix jo je želel obuditi leta 2013 preko večigralske igre Nosgoth, a ta ni vzbudila zanimanja, saj so Legacy of Kain naslovi bili striktno enoigralske izkušnje. Založnik je zaradi tega igro preprosto preklical.

Oboževalcem tako ne ostane drugega, kot pa da se pozabavajo s starejšimi naslovi. Eden najbolj čislanih je Soul Reaver iz leta 1999, ki je izšel za PC in PlayStation, leto kasneje pa je sledila predelava za konzolo Dreamcast. Ta predelava je vsebovala boljšo grafiko in še druge zanimivosti kot je denimo dinamična glasbena spremljava.

Modder RainaAudron se je zato odločil, da Dreamcast verzijo še malce nadgradi. Vse teksture je spustil skozi algoritme umetne inteligence in ta je močno izboljšala vizualno podobo tekstur, ne da bi zaplavala predaleč od vizije razvijalca. Soul Reaver je tako dobil znatno nadgradnjo, ki pa jo lahko izkusite samo preko emulatorja Flycast.

Kljub predelavi je Soul Reaver vizualno še vedno precej zastarel, a bolj ga mučijo nerodne kontrole, saj je bila to ena prvih platformskih 3D iger in razvijalci takrat še niso bili čisto prepričani, kako točno funkcionira zadeva.

A zgodba je prestala test časa in če se vam je zaželelo malce obujanja nostalgije, potem si modifikacijo prenesite iz naslednje povezave.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime