Cyberpunk 2077 – novi RTX napovednik pokaže privlačne ray tracing učinke

NVIDIA je včeraj predstavila naslednjo generacijo grafičnih kartic in svojo konferenco podprla z novimi napovedniki za težko pričakovane igre, ki bodo lahko njihovo ray tracing tehnologijo izkoristile v polni meri.

V novem sistemu osvetljevanja in metanja senc se bodo kopali tudi kakšni starejši naslovi, kot sta denimo World of Warcraft in pa Fortnite. Sicer je zanimivo videti, kako v prenovljeni obliki izgledajo tudi manj zahtevne igre, a seveda nas bolj zanima, kako bodo videti tisti največji naslovi.

Za zdaj je najboljši prikaz ray tracinga ponujala igra Control finskega razvijalca Remedy Entertainment. Zapuščeni hladni hodniki preiskovalne agencije ponujajo ogromno površin, od katerih se lahko svetloba odbija, poleg tega pa je tu tudi ogromno virov te svetlobe, ki se lahko dinamično prilagaja okolici. Vendar pa bo morda Control izgubil svojo krono pri prikazovanju naprednih grafičnih učinkov, saj se novembra približuje težko pričakovani Cyberpunk 2077, ki je včeraj prejel RTX-ovsko obarvan napovednik.

Igra razvijalca CD Projekt RED bo podpirala vse pritikline, ki jih prinašajo nove grafične kartice RTX 3070, 3080 in 3090. Poleg novega osvetljevanja se lahko veselimo tudi tehnologije DLSS, kar bo zagotovo prišlo prav pri optimizaciji. Ta bo hudo potrebna, saj so ray tracing učinki sila požrešni pri jemanju sistemske moči in čeprav Nvidia obljublja, da bodo kartice naslednje generacije pri tem še enkrat boljk optimizirane, sem še vedno dvomljivec.

Sicer igralci za zdaj niso bili preveč navdušeni nad grafično zmogljivostjo igre, a ta v novem napovedniku izpade precej lepše. Cyberpunk 2077 je navsezadnje ovit v kiberpank vode, tako da nas čaka veliko neonskih napisov in svetlečih površin, ki bodo pokazale moč naprednega osvetljevanja. Sam dajem prednost grajenju atmosfere in če se bom počasi sprehodil skozi parkirišče in bom lahko v naključni luži videl realističen odsev avtomobila, potem je Nvidia pri meni dosegla svoje.

Cyberpunk 2077 še vedno drži datum 19. november, grafične kartice pa bodo svoje rojstvo doživele že 17. in 24. septembra, kar vam da ravno dovolj časa, da jih dobro zagrejete in uhodite za ta težko pričakovani RPG.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime