Kingpin Reloaded – primerjava originala in predelave

Mlajšim igralcem se verjetno niti približno ne sanja, kaj točno je Kingpin in zaradi tega ne smete biti žalostni. Ko je namreč igra izšla davnega leta 1999 niti ni bila kdo ve kako popularna, vendar pa je bil Kingpin za svoj čas precej zanimiv naslov.

To je bila močno brutalna igra, ki se je požvižgala na cenzuro. Praktično vsak izrečen stavek je vseboval vsaj eno “f” kletvico in za tiste čase je bilo takšno preklinjanje v igrah dokaj nenavadno. Danes izpade malce smešno, saj se zdi, da so avtorji poskušali v igro stlačiti čimveč veliko porednih besed, brez nekega pravega konteksta.

Založnik 3D Realms je mnenja, da je čas obuditve Kingpin znamke in igra se bo tako kmalu zopet pojavila na prodajnih policah v obliki predelave Reloaded. Ne bo šlo za popolno predelavo, saj bo razvijalec Slipgate Ironworks samo nadgradil teksture, medtem ko bo tista osnovna podoba ostala enaka. To pa ne pomeni, da Reloaded ni prejel vloženega truda, saj je razvijalec celotno igro ponovno poustvaril v Unity pogonu.

Predelava bo prinesla podporo za 4k ločljivost in boljše teksture. Za puriste bo na voljo tudi “Classic” igralni način, ki odpravi vse te nadgradnje in vam ponudi originalno izkušnjo. Glasbena podlaga bo ostala nedotaknjena, kar je super, saj se originala najbolj spomnim po njegovi odlični muziki in Cypress Hillu.

Kingpin Reloaded še nima datuma izida, a naj bi ga dobili še enkrat letos, Steam stran pa je že na voljo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime