DOOM lahko poganjamo tudi na zaslonu nosečniškega testa

Foone Turing je tip, ki je prav poseben navdušenec nad tehnologijo. Ne zanima ga namreč samo sodobno vezje na matičnih ploščah in grafičnih karticah, ampak tudi starodavna tehnologija iz začetkov računalništva. Foone pa rad potem te stvari vzame in jih tudi praktično preizkusi ter vsake toliko izpelje kakšen nenavaden eksperiment.

Tako se je nedolgo nazaj zaradi Tweeta še enega firbčneža dokopal do testa za nosečnost in ko je zadevo razkopal, je presenečeno odkril, da se notri nahaja 8-bitni mikrokrmilnik, ki je zmožen narediti kar nekaj računskih funkcij in je v bistvu močnejši od originalnega IBM-ovega PC-ja. Poleg tega vsebuje enostaven, enobarven zaslon za prikazovanje rezultatov testa. Skratka, paličica, na katero uriniramo, vsebuje presenetljivo veliko tehnologije in kar malo žalostno je, da zadeva po eni uporabi roma naravnost v smeti.

Foone se je nato vprašal tisto stvar, katero se vpraša vsak, ki prvič naleti na novo tehnološko igračko: lahko na njej poganjamo DOOM? In izkazalo se je, da lahko na neki način poganja igro, vendar ne tako, kot bi pričakovali.

Mikrokrmilnika namreč ne moremo preprogramirati v poganjanje igre, tako da je Foone za to uporabil nekaj trikov. Zamenjati je moral celoten mikrokrmilnik in tudi zaslon, saj je originalni lahko prikazal samo 4 stvari. Tako je v bistvu zamenjal vse, kar sestavlja en test za nosečnost.

Končni rezultat je vezje, ki ga ne moremo namestiti v notranjost paličice, tako da bi bilo treba na tem mestu narediti nekaj optimizacije. Vseeno pa je podvig impresiven in hkrati hudo zanimiv. Foone je še povedal, da bo kmalu izdal navodila in postopek “predelave”, tako da pozorno spremljajte njegov Twitter profil, za podporo pa mu lahko tudi namenite kakšen fičnik na njegovem Patreon računu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime