Mafia: Definitive Edition z novim napovednikom

Konec meseca se bomo vrnili v zgodovino in jo podoživeli v bolj moderni grafični podobi. 25. septembra nam bo založnik 2K Games namreč dostavil igro Mafia: Definitive Edition in original iz leta 2002 smatram kot za naslov, ki v sebi drži eno najboljših zgodb, ki smo jih kadarkoli videli v igrah.

Držimo fige, da bo predelava na nivoju. 2K Games nam za zdaj ni vlil veliko upanja, saj sta predelavo že doživela drugi in tretji del, oba pa igralcev nista ravno navdušila. Mafia 2 je dobila nekaj grafičnih nadgradenj, a ima po vseh teh letih v sebi še vedno originalne hrošče, tretji del pa je v bistvu enak kot prej, le da ima tokrat v sebi še izdane DLC-je.

Strahovi glede predelave originala so zato upravičeni. Na obnovi dela razvijalec Hangar13, ki je razvil tudi tretji del in z njim so razočarali tako sebe kot tudi igralce. Zakaj točno je Mafia 3 izpadla kot podpovprečen izdelek si lahko preberete v sledečem članku, a na kratko: preprosto jim je zmanjkalo časa.

Zato se želijo pri Mafia: Definitive Edition dokazati in vsem igralcem pokazati, da ekipo sestavljajo talentirani ljudje. Poleg grafične nadgradnje nas čaka razširjeno mesto Lost Heaven ter novo prevozno sredstvo v obliki motorjev.

Sicer so prvi daljši igralni napovedniki že malce preveč spominjali na tretji del in pojavili so se dvomi, da je morda Hangar 13 preveč moderniziral igro, a razvijalec je že izjavil, da bomo lahko igrali bolj arkadno ali pa originalno izkušnjo.

Datum izida se naglo približuje in zato smo dobili nov, kratki napovednik, ki prikaže življenje mafijca. Vidimo lahko nekaj novih kratkih posnetkov, tista zaključna glasba iz originala pa me takoj preseli v mojo rano mladost, ko sem se šele dobro začel spoznavati z miško in tipkovnico.

Osebno komaj čakam na preizkus, prednaročilo na Steamu pa zase zahteva 39,99 €.

Za konec si poglejmo še sistemske zahteve.

MINIMALNE SISTEMSKE ZAHTEVE

OS: Windows 10 64-bitni
Procesor: Intel i5-2500K / AMD FX-8120
Pomnilnik: 6 GB
Grafična kartica: Radeon R9 280X / GeForce GTX 770
Grafični pomnilnik: 2 GB
Disk: 50 GB

PRIPOROČENE SISTEMSKE ZAHTEVE

OS: Windows 10 64-bitni
Procesor: Intel i7-3770 / AMD FX-8350
Pomnilnik: 16 GB
Grafična kartica: Radeon RX 5700 / GeForce GTX 1080
Grafični pomnilnik: 4 GB
Disk: 50 GB

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime