Sony za sredo napovedal PlayStation 5 konferenco – bo končno razkrita cena?

Microsoft je z razkritjem cen svojih prihajajočih konzol Xbox Series S in Series X pošteno požgal vse igričarje. Za 299 € oz. 499 € jim je uspelo v majhno in kompaktno ohišje stlačiti res velike mišice, ki jim zavida tudi marsikateri PC-jaš, ki še vedno vztraja na starih komponentah. Najavili so še datum izida, prednaročila pa se bodo začela zbirati že od 22. septembra dalje.

Takoj po najavi je bilo jasno, da Sony ne sme več čakati in da je napočil skrajni čas za najavo cene konzole PlayStation 5 in uraden datum njenega izida. Ta je za zdaj še vedno postavljen na december, a ni dvoma, da se bo sedaj skoraj zagotovo premaknil na november.

Sony je tako uradno napovedal novo konferenco, ki se bo zgodila že to sredo, 16. septembra ob 22.00. Sony je v uradni najavi napovedal, da bomo videli prikaz nekaterih odličnih iger, ki jih bomo dobili skladno ob izidu konzole ter nekoliko kasneje. O datumu izida ali pa ceni ni bilo govora, a to se bo skoraj zagotovo zgodilo. Navsezadnje so tudi za zadnjo konferenco govorili samo o igrah, nato pa smo dobili tudi razkritje fizične oblike PlayStationa 5.

Predstavitev bo dolga 40 minut, ogledali pa si jo boste lahko na uradnem YouTube kanalu.

Kaj bomo videli je za zdaj skrivnost, a Sony pravi, da lahko pričakujemo posodobitve glede iger, na katerih delajo njihovi največji studii. Med te lahko prištejemo Naughty Dog, SIE Santa Monica Studio in Guerrilla Games. Stavim, da bomo dobili vsaj dražilnik glede novega poglavja v God of War franšizi. Govorice pravijo, da je moral Sony po Microsoftovem razkritju prilagoditi cene svojih konzol, saj naj bi bile te precej dražje kot pa bodo sedaj ob razkritju.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime