Na splet izcurljal video za VR sistem Oculus Quest 2 – visoka ločljivost za res majhno ceno

Facebook je s prvim Oculus Questom presneto navdušil VR skupnost. Končno smo dobili namreč očala, ki s sabo niso prinesla nadležnih kablov in potrebe po dragem računalniku. Brezžičnost je ponudila ogromno svobode in končno smo igranje lahko preselili kamorkoli – tudi na odprt travnik.

Zadeva je hitro letela iz prodajnih polic in od takrat je preteklo že dovolj časa, da je Facebook začel plodno razmišljati o nasledniku. Ta se je včeraj po nesreči pojavil na platformi Facebook Blueprint in čeprav so bili posnetki hitro umaknjeni, jih je nekdo prenesel in objavil na YouTubu.

Objavljena sta bila dva posnetka. Gornji je namenjen novincem, ki še niso spoznali VR okolja ali pa niso na svoj obraz nikoli nadeli očal navidezne resničnosti.

Poznavalcem bo bolj zanimiv spodnji video, ki prikaže nekaj specifikacij in se spusti v drobovje samega sistema. To bo vsebovalo sledeče:

  • Qualcomm Snapdragon XR2 procesor
  • 6 GB pomnilnika
  • Ločljivost za 50 % višja v primerjavi s predhodnikom – skoraj 4K ločljivost
  • Disk: 64 GB ali 256 GB
  • Nadgrajeni kontrolerji

4K ločljivost pri brezžičnem VR sistemu se bere kot znanstvena fantastika, še posebej če temu prištejemo ceno. Ta še ni bila uradno razodeta, a govorice pravijo, da nas bo 64 GB sistem obral za nekje 399 €, kar je res drobiž za specifikacije, ki jih dobimo.

Seveda morate v zakup vzeti to, da boste za uporabo Oculus sistema morali uporabljati Facebook račun. To bo zagotovo odvrnilo ogromno kupcev, a cena je eden od faktorjev, ki bo v svoj objem privabila marsikoga.

Predstavitev bo uradno prikazana jutri, 16. septembra, na dogodku Facebook Connect, ogledali pa si ga boste lahko preko naslednje povezave.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime