AMZS v igro Assetto Corsa prenesel progo na Vranskem in pripravlja karting turnir z lepimi nagradami

Zagotovo ste se vsaj enkrat do sedaj usedli že v kart dirkalnik in ste se zapodili po nekem dirkališču. Osebno lahko pričam, da je takšno dirkanje hudo zabavno in veliko ljudi se ne zaveda, da vas začnejo po nekaj minutah zaradi volaniziranja hudo boleti roke. Ali pa sem samo jaz prekleto šibek.

Prihajajoči spletni turnir iz igre Assetto Corsa pa bo odpravil te bolečine, saj se boste tokrat usedli v virtualni dirkalnik in vse kar bo trpelo so vaši prsti na tipkovnici ali kontrolerjih. No, tisti bolj resni boste poprijeli za kakšen dober volan, kot je Logitech G923 in si s tem takoj pridobili prednost pred konkurenco.

23. septembra bomo obeležili Dan slovenskega športa in AMZS v sodelovanju z nedavno uradno priznano E-športno zvezo Slovenije pripravlja spletno karting dirko v igri Assetto Corsa. To je prvi takšen podvig AMZS-ja in z veseljem lahko zapišemo, da so se v projekt zagnali s polno paro.

Preko modifikacije so namreč v igro Assetto Corsa prenesli natančno poustvarjeno virtualno stezo AMZS-jevega centra varne vožnje na Vranskem. Tekmovalci se bodo usedli v 125 kubične gokarte in se pomerili v sposobnosti lovljenja ovinkov, najboljših 5 pa čakajo privlačne nagrade. Zmagovalec se bo namreč lahko udeležil Drift akademije na Vranskem, ostali tekmovalci pa bodo prejeli po dve brezplačni karting vožnji v AMZSjevem centru kartinga na Ptuju.

Pred-kvalifikacije so se začele že včeraj, a se bodo nadaljevale tudi danes in jutri. Glavni dogodek se bo odvil jutri ob 20.00, ko se bo 14 najboljših dirkačev iz predkvalifikacij udarilo za naslov prvaka virtualnega kartinga.

Prenos v živo lahko spremljate na Stage1esports Twitch kanalu ali pa na AMZS Facebook strani. Da ne boste poslušali samo brnenja motorjev in cviljenja gum bosta poskrbela izkušena komentatorja Aljoša Novak in Andraž Zupančič.

Čas za prijavo je še vedno na voljo in če vas takšno merjenje moči zanima, potem oddajte prijavnico na uradni spletni strani. Za tekmovanje boste seveda potrebovali kopijo igre Assetto Corsa, ki na Steamu stane 19,99 € ter modifikacijo proge na Vranskem, ki jo lahko dobite tule.

Več informacij vas čaka na strani dogodka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime