Dodatni disk za Xbox Series X vas bo stal 240 €

Tako Microsoft kot Sony sta pri svoji naslednji generaciji konzol najbolj ponosna na svoja diska. Konzolni igralci bodo končno ugotovili, kakšno magijo in spremembo lahko do igranje prinese hiter SSD disk.

Xbox Series X diski bodo v sebi nosili tehnologijo Xbox Velocity Architecture, ta pa bo omogočala hitro nalaganje stopenj in instantno prehajanje med več zagnanimi igrami. Tudi za dovolj veliko prostornost bo poskrbljeno: Xbox Series X bo v sebi nosil 1 TB velik disk, manjši bratec Series S pa bo pri velikosti 512 GB za pol manjši.

Microsoft je že dolgo nazaj povedal, da bomo lahko obema konzolama dokupili še en dodatni disk. A v konzolo ne boste mogli vgraditi tistega SSD diska, ki se vam valja po predalu, saj bo moral podpirati Xboxove specifikacije. Microsoft se je zato združil s podjetjem Seagate in včeraj so v svoji spletni strani omogočili prednaročilo 1 TB velikih diskov, ki jih boste lahko vgradili v konzoli Xbox Series S in X.

Te diske bodo začeli strankam razpošiljati skladno z zidom konzole, kar se bo zgodilo 10. novembra, zanj pa na nemški Microsoftovi strani zahtevajo 239,99 €.

Cena je morda visoka, a po drugi strani gre tudi za izjemno hiter SSD disk. Primerljiva PC komponenta, kot je denimo SAMSUNG SSD 970 EVO 1TB, resda stanejo okoli 40 € manj, a jih ne boste mogli vgraditi v prihajajoči Xbox.

Vgradnjo diska lahko vidite na zgornjem posnetku in kot vidite komponento preprosto vtaknete v zadnjo stran konzole. A z nakupom se vam vsekakor ne mudi. 1 TB, ki ga ponuja Xbox Series X, bo za začetek več kot dovolj, je pa res, da bodo čez leta velikosti iger gotovo nabreknile, a s tem bo tudi padla cena SSD diskov. Series S ima po drugi strani manjši disk, a Microsoft pravi, da bodo tudi igre zanj precej manjše.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime