Ko neskončna zaloga denarja ne pomeni nič, če nimaš talenta – Amazon preklical razvoj igre Crucible

Igra Crucible se je že do same najave zdela kot projekt, ki so si ga zamislile računovodje in ne dejanski ustvarjalci iger. Za igro je stal Amazon in to želeli na enem mestu združiti vse prvine popularnih večigralskih iger, poleg tega pa so igro ponudili povsem brezplačno. A Crucible ni imel nobene duše in sama igra je bila neka čudna zmes različnih formul, ki na koncu ni dostavila zabavne izkušnje.

Crucible je tako hitro začel zgubljati igralce in razvijalec se je dejansko odločil, da igro iz polnega izida premakne nazaj v zaprto beto. V to so bili povabljeni izbrani igralci in razvijalec je nameraval izkoristiti ta čas, da popolnoma preoblikuje igro in jo prilagodi željam igralcev.

Žal od tega ne bo nič, saj je razvijalec na uradni spletni strani zapisal, da je bil razvoj preklican. Veseli so bili odziva igralcev in vseh njihovih idej, a na koncu so prišli do spoznanja, da Crucible preprosto ne bo nikoli nabral dovolj velikega števila igralcev, ki bi upravičili stroške razvoja.

Crucible bo tako ugasnil svoje strežnike že 9. novembra, Amazon pa ponuja vračilo denarja za vse kupljene predmete v igri.

Amazon je tako vstopil v svet iger precej neprepričljivo. Njihov najbolj obetaven projekt ta hip je MMO naslov New World, ki je bil nedavno prestavljen v 2021. Celotna zgodba je samo še en dokaz, da imaš lahko pri razvoju praktično neomejen vir denarja, a če za igro ne stojijo talentirani ljudje, z močno vizijo in originalnimi idejami, potem tudi dolarji ne bodo pomagali pri očaranju igričarske publike.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime