Cloud9 podpisal prvo žensko Valorant ekipo

E-šport je začel počasi v svoje naročje sprejemati tudi ženske igralke, vendar pa se to kolesje vrti izjemno počasi. V svetu igričarstva je namreč cel kup seksizma in to je najbolje pokazalo leto 2020, saj so na površje splavale marsikatere grde podrobnosti te industrije. Od pedofilije v Smash sceni pa vse do ogromne stopnje seksualnega izkoriščanja pri razvijalcih, kot sta Ubisoft in Riot, prodor ženskih igralk vsekakor ni enak kot za njihove moške kolege.

Premik v izboljšanje na tem področju je včeraj sporočila e-športna ekipa Cloud9, ki je najavila svojo prvo profesionalno Valorant ekipo, ki bo sestavljena samo iz žensk. Članice Alexis “alexis” Guarrasi, Annie “AnnieDro” Roberts, Jasmine “Jazzyk1ns” Manankil, Melanie “meL” Capon” in “katsumi” so peterica, ki bo ponosno zastopala barve ekipe Cloud9 White.

Predstavnik e-športne organizacije Cloud9 je v intervjuju za GamesBeat povedal, da imajo trenutno za igro Valorant prirpavljeni dve ekipi, ti pa bosta igrali v isti ligi in bosta tudi trenirali skupaj. Cilj je sestaviti eno ekipo, ki bo v sebi vsebovala najboljše igralce obeh spolov, ta pa se bo nato udejstvovala na največjih tekmovanjih.

Mešana žensko-moška ekipa bi bila na področju e-športa nekaj skoraj revolucionarnega in pomemben korak pri uvajanju ženskih igralk v tekmovalno sceno in podiranju stereotipov. Peterica izbrank je že tekmovala skupaj v ekipi MAJKL, a ta ni bila sponzorirana, igranje na najvišji ravni pa je bil za vse igralke izpolnitev njihovih sanj.

Prvo žensko Cloud9 ekipo bomo lahko gledali na prihajajočem Valorant turnirju First Strike, ki ga organizira Riot, kvalifikacije pa se bodo začele že danes. Prenos v živo boste lahko spremljali preko naslednje povezave.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime