Michael Bay dela na koronavirus filmu Songbird, ta pa je dobil svoj prvi napovednik

Prav zanima me, koliko filmov bo v prihodnjih letih uporabilo trenutno situacijo s koronavirusom. Hollywood se verjetno kar slini nad potencialom, žal pa trenutne karantenske razmere ne omogočajo prostega snemanja, poleg tega pa kinodvorane ostajajo zaprte in verjetno bo tako še nekaj časa.

Vendar pa se kolesje filmske industrije vrti že zdaj in tako smo pred kratkim dobili napovednik za morda prvi “koronski” film Songbird. Za produkcijo skrbi znani in eksplozivni Michael Bay, režiral pa ga bo Adam Mason.

Zgodba pravi, da je cel svet že četrto leto v karanteni, saj naokoli hara virus Covid-23, ki je veliko nevarnejši od trenutne okužbe, saj je smrtnost kar 50 %. Tako so ljudje prisiljeni biti zaprti v stanovanja, vsi pa imajo doma nameščene tudi senzorje za zaznavanje vročine. Ko začneš kašljati, ti potrkajo na vrata prijazni možje v skafandrih in te odpeljejo v taborišča okuženih. Če pa poskušaš zbežati, te promptno ustrelijo in te tako ekspresno pozdravijo.

V tem svetu se naokoli prevaža Nico, ki ga igra KJ Apa iz Riverdala. Nico je dostavljavec paketov, ki pa je na okužbo imun. Spozna punco Saro (Sofia Carson), z njo pa se je do sedaj videl samo preko kamere. Dekle se nekega dne okuži in ponj pridejo karantenski delavci, nato pa se zgodijo dogodki, ki mi niso čisto jasni, a poanta je, da lahko naš parček govori skozi zaklenjena vrata.

Premisa filma je sicer zanimiva, saj bi bilo zanimivo raziskati učinke na ljudeh, ki že par let niso pokukali iz stanovanja. Žal se zdi, da bo Songbird neka trapasta akcijada z na silo vrinjeno ljubezensko zgodbo. Kakor je povedal režiser, je to zgodba Romea in Julije, le da sta tokrat ločena z vrati in virusom. Eh.

Zanimivo je, da je bil Songbrid posnet v samo 17 dneh, tako da lahko verjetno pričakujemo veliko dialoga in kadrov iz stanovanja. Žal film še nima datuma izida, saj verjetno ustvarjalci čakajo na ponovno odpiranje kinodvoran.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime