Nekomu je uspelo iz Bitcoin denarnice, ki je bila v mirovanju od leta 2015, izvleči Bitcoine v skupni vrednosti 955 milijonov dolarjev

Alon Gal, soustanovitelj varnostnega podjetja Hudson Rock je nekaj časa nazaj javnosti predstavil skrivnostno Bitcoin denarnico, ki je v sebi skrivala pravi zmajevski zaklad. V njej je bilo namreč 69.369 BTC žetonov v skupni vrednosti 955 milijonov ameriških zelencev.

Ta naj bi bila po obsegu četrta največja kripto denarnica na svetu, a med vsemi je zagotovo najbolj skrivnostna. Denarnice se namreč ni nihče dotaknil vse od leta 2015 in v zadnjih letih je postala tarča hekerjev, ki so se na vsak način želeli dokopati njene vsebine. To je seveda skoraj nemogoča naloga, saj je denarnica zavarovana s kombinacijo šifriranj 256-CBC in SHA-512, kar naredi razbijanje gesla dolgotrajen proces, ki zna trajati leta in leta.

Sumi se, da je denarnica v mirovanju zato, ker v sebi drži denarna sredstva, ki so prišla iz spletne strani Silk Road. Ta je omogočala prekupčevanje raznoraznih nelegalnih stvari: od drog, pedofilskih filmov do kupovanja čisto pravih umorov. Spletno stran so oblasti zrušile leta 2013, takrat pa je bila takšna količina kriptovalut vredna “samo” okoli 350k dolarjev.

Lastnik denarnice se je bodisi ustrašil umakniti svoja sredstva ali pa se je odločil počakati, da kriptovalute narastejo. To bi bila izjemno pametna naložba, saj se je od takrat vrednost Bitcoinov povečala za kar 2700x in vsota zaprašene denarnice je narasla na 955 milijonov dolarjev.

Kdo se je dokopal do sredstev za zdaj ostaja skrivnost. Možno je, da se je lastnik končno vrnil po svoj davno zakopani zaklad, lahko pa se je sreča nasmehnila kakšnemu hekerju, ki mu je vendarle uspelo preko kakšnega superračunalnika zlomiti geslo. Kdorkoli že je, za zdaj ga ščiti anonimnost poslovanja preko kriptovalut in njegova identiteta je za zdaj varna.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime