Ta mesec se začne 1. uradno državno prvenstvo v e-športu

“Slovenijaaa gre naprej!”, smo dolga leta nazaj vzklikali za našo nogometno reprezentanco in če bi mi kdo leta 1999 rekel, da bomo enkrat za naše ekipe navijali tudi v e-športu, bi tega človeka vprašal, kaj za vraga beseda e-šport sploh pomeni.

In ta beseda je v naši podalpski deželici ostala neznanka tudi dolgo po tem, ko je že ves ostali svet pogumno zakorakal v svet digitalnega športa, pri nas pa igranje športnih iger še vedno smatramo kot igrice, mladi talent pa bi po mnenju staršev moral spokat za knjige, namesto da čas zapravlja z igricami.

Vendar pa so se stvari letos začele premikati na bolje. Ustanovljena je bila uradno priznana e-športna zveza Slovenije, ta pa se je hitro začela spravljati k delu. Najprej je začela povezovati razdrobljena društva Slovenije k skupnemu sodelovanju in ko so bili ti temelji postavljeni, so se pričele organizacije večjih turnirjev.

Poročali smo že o prvem državnem prvenstvu iz dirkalnih iger DiRT Rally 2.0 in Assetto Corsa Competizione, sedaj pa je čas za najavo 1. državnega prvenstva iz e-športa. EŠZS je za naslednje leto namreč napovedal tekmovanja iz kar sedmih popularnih e-športnih iger, te pa so:

  • League of Legends
  • Counter Strike: Global Offensive
  • Rainbow Six: Siege
  • Valorant
  • FIFA21
  • Assetto Corsa Competizione
  • Dirt Rally 2.0

Kvalifikacije za te turnirje se bodo začele že ta mesec, glavno tekmovanje pa se bo odvilo med januarjem in marcem, vse skupaj pa bo zaključil spektakularni dogodek na Gospodarskem razstavišču, kjer se bodo na velikem odru pred zbranimi igralci udarile najboljše ekipe, te pa čakajo bogate nagrade in prestižni naslovi najboljših v Sloveniji.

Tekmovanja imajo nekaj omejitev, saj so ti turnirji namenjeni resnim ekipam, ki želijo igranje popeljati na naslednjo stopnjo. Tako boste morali svojo ekipo najprej uradno registrirati, tako da imaš dejansko listino, ki jo lahko potem postaviš v okvir. Tu nudi pomoč društvo Outset, ki ponuja prvo leto obstoja ekipe brezplačno, potem pa je treba plačati članarino. Za vsa nadaljnja vprašanja so vam na voljo na [email protected].

Prijave so že odprte, zato odhitite na naslednjo povezavo in se udeležite 1. državnega prvenstva in svojo ekipo zapišite v anale zgodovine.

Za več informacij se pridružite uradnemu EŠZS Discord kanalu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime