Danes izide prva epizoda nove postapokaliptične serije The Stand

Konec leta 2020 se bliža in kako ga bolje končati kot pa s postapokaliptično serijo, ki nas še preveč dobro spomni na trenutno situacijo glede koronavirusa?

Govorimo o novi seriji The Stand, ki je narejena po knjižni predlogi Stephena Kinga iz leta 1978 in je ob svojem izidu postala instantna uspešnica. The Stand govori o svetu, ki ga je napadel smrtonosni virus, ki ga ljubkovalno imenujejo Captain Trips. Ta je, za razliko od Covida-19, precej bolj nevaren, saj v zelo kratkem času iztrebi cel svet, tako da na koncu ostane samo še peščica preživelih. Kot da to ne bi bilo dovolj se v svetu pojavi utelešeno zlo v obliki Randalla Flagga, ki pod sebe zbere nekaj preživelih s slabo preteklostjo, na drugi strani pa stoji temnopolta starka Mother Abigail, ki je prav tako pridobila nekaj zaveznikov. Zgodba tako govori o večnem dvoboju med dobrim in zlim, knjiga pa je slavna tudi zaradi svojega slabega zaključka, po čemur pa je pisec King tudi znan.

The Stand je enkrat že zaživel na televizijskih ekranih in sicer se je to zgodilo leta 1994, zdaj pa je napočil čas za predelavo. Igralska zasedba je zanimiva, še posebej navdušita dva glavna igralca. Whoopi Goldberg bo prevzela vlogo Mother Abagail, Alexander Skarsgård pa bo odigral vlogo Randalla Flagga. Če vam je priimek slednjega igralca nekam znan, potem ste zagotovo privrženec grozljivk. Alexander ima brata Billa, ki je v še eni Kingovi grozljivki superiorno upodobil klovna Tisto.

Miniserija The Stand bo danes dobila svoj prvi del “The End”, vse skupaj pa bomo, s tedenskim zamikom, dobili 9 delov. Žal bo serija na voljo za gledanje samo na servisu CBS All Access, ki pa Slovencem ni dostopen, tako da se boste morali za gledanje ozreti po alternativnih virih ali pa počakati, da se serija pojavi še kje drugje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime