Riot dela na League of Legends MMO-ju

Med igrama League of Legends in World of Warcraft lahko potegnemo kar nekaj vzporednic. Oba naslova sta striktno večigralska in sta že nekaj časa na trgu. WoW je seveda starejši, a zanimivo je, da je LoL začel svoj meteorni vzpon k slavi ravno takrat, ko je bil WoW na vrhuncu, a se mu je začel prestol večigralske zabave majati. Leta 2009 je namreč izdal dodatek Wrath of the Lich King, ki predstavlja vrh World of Warcraft zabave, leto kasneje pa Cataclysm, ki pa je veliko igralcev razočaral. Takrat je vse jezne igralce z velikim veseljem v svoj objem sprejel League of Legends.

Večigralsko igranje se je od deset let nazaj pošteno spremenilo. Igralci so šli iz MMO vod v MOBA igre, zdaj pa vse sloni na battle royale izkušnjah. A morda je čas, da se masivni večigralski svetovi zopet vrnejo. Pisali smo že o novih in obetajočih MMO projektih, potencial v tem žanru pa očitno vidi tudi Riot.

Podpredsednik studia Greg Street je namreč preko Twitterja potrdil, da razvijalec dela na novem MMO projektu. To so tudi edine informacije, ki so trenutno znane in projekt je očitno še v zgodnji fazi, saj je Greg zapisal, da trenutno še najemajo programerje.

Riot tako želi resno razširiti vesolje Runeterre. Nedavno smo pisali novico o njihovi enoigralski igri Ruined King, zdaj pa bodo skočili še v MMO vode. Je Riot postal novi Blizzard? Res se zdi tako.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime