Cyberpunk 2077 razvijalca zna doleteti skupinska tožba iz strani investitorjev

Pretresi glede igre Cyberpunk 2077 se še kar niso pomirili in razvijalca CD Projekt RED zna kmalu doleteti še nekaj bolj konkretnega, kot pa samo gnev igralcev. Spletna stran New York Times je namreč prišla do informacij, da znajo nezadovoljni investitorji razvijalca udariti s skupinsko tožbo.

Eden od investitorjev sliši na ime Mikołaj Orzechowski, ki pa je tudi odvetnik iz Varšave. S svojo odvetniško firmo trenutno analizira podatke in vabi k sodelovanju vse ostale investitorje, ki so zaradi katastrofalnega izida na konzolah utrpeli finančno izgubo. Potencialna skupinska tožba bi podjetje CD Projekt obtožila zavajanja in lažnega predstavljanja igre, saj so lahko samo tako pridobili potrebno investicijo. Enako smer raziskuje tudi odvetniška firma Adler Freeman & Herz LLP iz New Yorka, ki želi zastopati vse delničarje, ki so zaradi zavajanja utrpeli finančno izgubo.

Cyberpunk 2077 je sicer na PC-ju zabeležil rekordno prodajo, slabo pa mu ni šlo niti na konzolah. A ravno konzolni igralci so ob izidu razočarano ugotovili, da igra niti približno ni tisto, kar je bilo obljubljeno, razvijalec pa opisovalskim stranem ni dovolil dostopa do kopij igre za recenzijo na konzolah PlayStation 4 in Xbox One, kar smo mi že od začetka označili kot zavajanje, ki zna imeti hude posledice. Čeprav se je razvijalec sveto zavezal, da bo odpravil vse te težave, so kupci za igro že zdaj plačali polno ceno in so takšne obljube bolj slaba tolažba.

Vračila denarja se trenutno dogajajo na vseh frontah. Pisali smo že o tem, da je Sony igro preprosto umaknil iz svoje trgovine, Microsoft pa pred nakupom na Xbox trgovini igralca opozori, da ima izdelek velike težave na osnovni Xbox One konzoli. Nedavno se jim je pridružil tudi trgovski velikan Best Buy, ki kupcem ponuja vračilo denarja, pa čeprav so že odprli škatlo z igro. Vse to je CD Projekt pošteno udarilo po denarnici, še bolj pa je utrpel njihov sloves, saj so izgubili težko pridobljeno zaupanje igralcev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

4 KOMENTARJI

  1. Razumljivo da ima igra na konzolah lot so Xbox One ter PlayStation 4 napake saj je igra bola namenjena naslednji generaciji Xbox series x in PlayStation 5.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime