Nekomu je že uspelo ustvariti modifikacijo tretjeosebnega pogleda za igro Cyberpunk 2077

Igro Cyberpunk 2077 igrate samo iz prvoosebnega pogleda, kar je za RPG precej nenavadno. Igralci namreč radi gledamo v nabrano opremo in občudujemo svoj lik iz različnih pozicij, nekateri pa ravno zaradi tega ustvarijo ženski lik, saj, citiram, “Če že moram 60 ur gledati v zadnjico nekega lika, naj bo to vsaj ženska zadnjica.”

Cyberpunk 2077 sicer preklopi v tretjeosebni pogled ob vožnji avtomobilov in motociklov, a dlje od tega ne gre. Razvijalec CD Projekt RED pravi, da je delal na visoki stopnji imerzije, ki jo lahko doživite samo v prvoosebnem pogledu. Veliko igralcev te odločitve ni pozdravilo in iznajdljivi modderji so že začeli delo na modifikaciji, ki bo pogled preselila za ramena V-ja.

YouTuber Cineagle je nedavno na splet poslal prvi posnetek takšne modifikacije, ki pa za zdaj še ni na voljo za igranje. Kakor vidite si je za testiranje izbral žensko najemnico in na prvi pogled zadeva niti ni videti napačno… Dokler se ne začne premikanje.

Razvijalec je v igro zapekel nekaj animacij za premikanje, a kakor lahko vidimo, so te daleč od dokončanih. V teka kot nekakšen vesoljec, ki se še ni navadil gravitacije, kar izpade presneto smešno. Cineagle pravi, da bo treba najprej popraviti animacije, kar ne bo lahka naloga. Že pri preprostem teku v oči bodejo nerealistične poteze like, kaj šele, ko bo karakter v roke vzel kakšno orožje, ki jih je v tej igri cel kup. Skratka, za pravi tretjeosebni pogled bo potrebno še veliko dela, je pa treba priznati, da je lepo gledati realistično poskakovanje frizure ob teku.

Tako modderji, kot tudi razvijalec CDPR imajo pred sabo še pošten urnik klampfanja kode. Pred kratkim je izšla 9 GB velika posodobitev za igro, a potrebno jih bo še veliko več, če želi razvijalec pobiti vse hrošče in izboljšati optimizacijo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime