Call of Duty: Warzone ima ogromne težave z goljufivci – Activision v enem dnevu izgnal 60k računov

Call of Duty: Warzone je resda najbolj popularna večigralska veja COD iger, kar je dobra in slaba novica. Dobra je zato, ker boste ob praktično vsaki uri našli polne strežnike in se lahko v akcijo vključite v nekaj sekundah, brez nepotrebnega čakanja na soigralce. A ta popularnost je s sabo potegnila tudi obsežen problem, saj je igra že od začetka tarča goljufivcev, ki jih je te dni čedalje več.

Problem je prilezel celo do te mere, da so igralci na konzolah začeli izključevati povezovanje s PC igralci, saj so tako izključili možnost napada igralcev, ki za svoje igranje izkoriščajo razne eksterne programe, ti pa jim nato v igri priskrbijo nepošteno prednost. Eden takšnih se imenuje EngineOwning, ki v zameno za mesečno naročnino igralcem ponuja nemoteno goljufanje v nekaterih najbolj popularnih večigralskih igrah.

Ravno ta program je utrpel veliko škodo pri zadnjem večjem “ban valu”, ki ga je sprožil Activision. Septembra lani so Warzone goljufivci začutili motnjo v Sili, ko je naenkrat izgubilo življenje 20k računov. Vendar pa se je EngineOwning od takrat prilagodil in zopet začel prodajati svoje nepoštene rešitve, včeraj pa ga je Activision znova usekal po prstih.

Tokrat je kazen doletela kar 60k računov in čeprav ni dokazano, da vsi ti prihajajo ravno iz EngineOwning vrst, je malce sumljivo, da uradna spletna stran ravno zdaj kaže status “updating”, ki pomeni, da je bila njihova tehnika goljufanja nedavno zaznana. Activision je odstranitev računov ponosno zapisal na svoji strani, zraven pa pripisal, da so od izida Warzona pobrisali že 300.000 računov.

60.000 je vsekakor ogromna številka, a Warzone gosti nekaj milijonov igralcev in pri takšni količini je to samo kaplja v morje. Warzone strežniki ne vsebujejo prav nobene namenske tehnologije, ki bi preprečila goljufanje in Activision se raje zanaša na svoje osebje, ki naj bi 24 ur na dan pregledovalo prijave goljufanja in potem naj bi ti računi prejeli ustrezne kazni.

Hackers are making Warzone unbearable. Please, Activision, do something about this. from r/CODWarzone

A Warzone je brezplačna igra in če k temu še prištejete namenske programe za goljufanje kot je EngineOwning, ki vsak dan samo iščejo ranljivosti, potem je Warzonov boj proti goljufivcem na ta način že vnaprej izgubljen.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime