Prihajajoča Harry Potter igra Hogwarts Legacy bo omogočala ustvarjanje transspolnega lika

Težko pričakovane igre Hogwarts Legacy, ki bo končno ponudila nekaj igranja v Harry Potter svetu, še nekaj časa ne bomo igrali, saj je razvijalec Avalanche Studios izid prestavil na 2022. Vendar pa bomo med čakanjem zagotovo prejeli nekaj novih novic in eno od teh je predčasno izdal znani novinar Jason Schreier.

Ta je zapisal, da bo prihajajoča igra vsebovala napreden ustvarjalnik lika, ki bo omogočal ustvarjanje transspolnega lika. Igra nam v izbiro ne bo ponudila ustvarjanje moškega ali pa ženskega telesa, ampak bomo na začetku izbrali Wizard ali Witch, to pa bo tudi vplivalo, na katero šolo se bo lahko vpisal naš ustvarjen lik. Pri tipičnem ustvarjanju likov v RPG-jih so navadno nekatere možnosti zaklenjene za določen spol, medtem ko bo Hogwarts Legacy omogočal, da igralci ustvarijo avatarja s katerim se lahko povsem poistovetijo. Tako bo lahko denimo Witch uporabljala moški glas in obratno, na voljo pa bo tudi cel kup drugih možnosti.

harry potter

Da je razvijalec toliko poudarka dal na ustvarjanje transspolnega lika niti ni presenetljivo. Avtorica Harry Potter knjig J.K. Rowling je namreč lani preko Twitterja razburila LGBTQ skupnost z nekaterimi izjavami, poleg tega pa je všečkala kontroverzen Tweet, ki je transseksualce označil za moške v ženskih oblačilih.

Založnik Warner Bros. se zato želi oddaljiti od avtorice in hkrati delati na njenem fantazijskem svetu, ki bo v Hogwarts Legacy govoril zgodbo pred Harry Potter dogodki, to pa bo razvijalcu dalo možnost prostega pripovedovanja svoje štorije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime