DOOM 3 prihaja na PlayStation VR

Sony ne namerava zapustiti svojih VR sistemov, saj je bila očitno prodaja dovolj dobra, da se jim splača še naprej investirati v to tehnologijo in igre, ki so posebej prirejene za igranje v virtualni resničnosti.

Tako so se povezali z založnikom Bethesdo, plod njunega sodelovanja pa bo predelava stare demonske legende DOOM 3 za njihova očala PlayStation VR.

Najava je bila pospremljena tudi z novim napovednikom. Kot lahko vidimo grafična podoba ne bo dobila znatne nadgradnje, a tega niti ne potrebuje. DOOM 3 je še danes videti dobro, saj je bila igra leta 2004 zgrajena na pogonu id Tech 4, ta pa je takrat predstavljal vrhunec grafičnih zmožnosti naslovov. Res je, da so teksture za današnjik nekoliko blede in nepodrobne, a treba se je zavedati, da je treba igro poganjati na šibkem PlayStation 4 drobovju ob visokih sličicah na sekundo.

Predelava bo vsebovala tudi nekaj sprememb, ki bodo omogočale bolj udobno igranje. Na levi roki bomo nosili pokazatelj trenutnega zdravja in oklepa, na voljo pa bomo imeli tudi hitro obračanje pogleda za 180 stopinj.

Predelava bo v sebi nosila tudi oba dodatka Resurrection of Evil ter The Lost Mission, izid pa je napovedan za 29. marec.

Žal bo zadeva ekskluzivna za konzole PlayStation, a PC-jaši lahko že nekaj časa uživate v odlični neuradni predelavi DOOM3Quest, ki omogoča igranje celo na brezžičnih očalih Oculus Quest. Več o tem tukaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime