Microsoft uradno zaključil nakup Bethesde – nekatere prihajajoče igre bodo ekskluzivne za Xbox

Septembra lani je v igričarski industriji nenadoma eksplozivna novica, ko je Microsoft čez noč kupil založnika Zenimax Studios in vse njihove licence, med katerimi najbolj izstopa založnik Bethesda. Mesece kasneje je bila sedem in pol milijarde dolarjev vredna kupčija bila odobrena tudi iz vseh drugih institucij, tako da je Bethesda včeraj postala tudi uraden del Microsofta.

Nakup je včeraj potrdil šef Xboxa Phil Spencer, v njegovem uradnem zapisu pa lahko najdemo tudi eno večjo zanimivost. Dolgo se je ugibalo, ali bodo po novem Bethesdine igre in licence tipa Fallout in Elder Scrolls postale ekskluzivne samo za Xbox konzole in PC-je ali pa bo Microsoft še naprej prodajal te franšize tudi na PlayStationu. Po eni strani bi z ekskluzivami zagotovo povečali prodajo Xbox konzol, po drugi pa bi s tem zgubili masiven dobiček prodaje v PlayStation trgovinah.

Phil je zapisal, da bo Bethesdine igre najbolje izkusiti na PC-ju in Xboxu ter zraven dodal, da bodo nekateri prihajajoči naslovi zavezani samo njihovi konzoli in računalnikom. Žal več kot to ni želel izpostaviti, a govorice pravijo, da bo Microsoft jutri organiziral digitalno konferenco, v kateri bomo izvedeli več glede njihovega nadaljnjega dela.

Microsoft si je tako v enem zamahu pod krilo spravil razvijalce id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames in Tango Gameworks. Vsi ti delajo na svojih projektih: MachineGames izdeluje novo Indiana Jones igro, Arkane streljačino Deathloop in Tango na Ghostwire: Tokyo. Zanimivo je, da bosta slednji dve igri za nekaj časa eksluzivni PlayStationu, saj so bile pogodbe spisane pred Microsoftovim prevzemom.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime