Požar popolnoma uničil Rustove evropske strežnike

Včeraj je ogromen požar napadel podatkovne centre podjetja OVH, kjer svoje podatke hrani več podjetij. Med drugim je bil prizadet tudi slovenski Partis, ki se še zdaj ni postavil na noge, enak udarec pa je zabeležil razvijalec Facepunch, ki že vse od leta 2013 skrbi za svojo preživetveno igro Rust.

Ta igra je v zadnjih mesecih nenadoma postala močno popularna, saj so jo začeli preigravati popularni streamerji, kar je močno dvignilo število igralcev. Razvijalcu je ta nenadna popularnost dala zagon in tako je nedolgo nazaj napovedal tudi predelavo za konzole. A kot vsako stvar v življenju, narava poskuša uravnotežiti dobro s slabim in Rust je vsekakor prejel dobro dozo uravnoteženja.

Čeprav razvijalec na začetku ni vedel, kakšno točno škodo so utrpeli, so se čez dan oblaki dobesedno razkadili in postalo je jasno, da so ga nasrkali predvsem evropski igralci. Izgubljenih je 25 strežnikov, njihove podatke pa je preprosto nemogoče obnoviti. Sicer razvijalec praktično vsak mesec pobriše napredek igralcev na vseh strežnikih, a igralci so organizirali tudi svoje dogodke in ves napredek v njih je bil zdaj preprosto izbrisan.

Facepunch je že začel obnavljati evropske strežnike, a kot rečeno, podatki so bili za večno izgubljeni.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

5 KOMENTARJI

  1. Ima, da se jim serverji povsod po svetu sesujejo … da me končno odbenajo z igre, ker sem napisal nigger – tako je bilo ime enemu igralcu … in postal sem rasist, ker sem ga poklical po imenu …

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime