Partis zdaj na domači strani gosti nek bizaren obrazec – so izgubili celo bazo uporabnikov?

Partis je nekaj dni nazaj utrpel ogromno škodo, saj so zagoreli njihova podatkovni centri in stran se še vedno ni postavila nazaj na noge. Največji slovenski torrent sledilnik je zagotovo izgubil nekaj podatkov, a glede obsega škode za zdaj ostajajo skrivnostni.

In ta zna biti veliko hujša kot se je sprva predvidevalo. Da je bil požar katastrofalen priča zgodba igre Rust, ki je čez noč izgubila podatke prav vseh svojih evropskih strežnikov, njihova obnova pa je postala nemogoča. V primeru Rusta to niti ni tako velika škoda, saj so tam strežniki redno brisani vsak mesec, a Partis v svoji bazi podatkov drži kup informacij glede uporabnikov, njihovega razmerja sejanja in tudi število njihovih donacij. Ter seveda podatke glede vseh torrentov.

partis

Uporabniki so ob obisku strani zdaj naleteli na novo presenečenje v obliki obrazca, ki obiskovalca naproša, da vpiše svoj e-mail naslov in uporabniško ime in tako jih bodo obvestili takoj, ko bo stran zopet postavljena na noge. To je zelo bizaren način obveščanja uporabnikov in ti so hitro postali sumničavi, da je morda kdo vdrl v stran in zdaj od njih zahteva zasebne podatke.

partis

Zadeva je bila še posebej sporna včeraj, kjer je bilo omogočeno tudi polje za vnos gesla. Morda se bo kdo ob to spotaknil in rekel: “Komu mar, če nek nigerijski princ drži tvoj mail in geslo za torrent stran?”, a treba je vedeti, da ljudje enak e-poštni naslov in geslo uporabljamo na večih straneh, kar je seveda zelo nevarno.

Koda strani v sebi ne skriva kakšnih sumljivih zadev.

A verjetno za obrazcem ne stoji kakšen škodoželjen namen, ampak se gre prej za nabiranje e-poštnih naslovov in uporabniških imen. V obrazec lahko praktično vpišete kar hočete in še vedno bo sprejet. Če bi ugibali, bi rekli, da je Partis izgubil svojo bazo uporabnikov in da preprosto niso držali varnostne kopije podatkov in zdaj želijo na prikrit način vsaj malce obnoviti izgubljeno.

partis

Te dni pa vsaj internetni ponudniki pri nas dihajo lažje. Spletni promet se je ob nedelovanju Partisa v večernih urah zmanjšal celo za 50 %, kar je lep dokaz obiskanosti te spletne strani.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

5 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!