Partis zdaj na domači strani gosti nek bizaren obrazec – so izgubili celo bazo uporabnikov?

Partis je nekaj dni nazaj utrpel ogromno škodo, saj so zagoreli njihova podatkovni centri in stran se še vedno ni postavila nazaj na noge. Največji slovenski torrent sledilnik je zagotovo izgubil nekaj podatkov, a glede obsega škode za zdaj ostajajo skrivnostni.

In ta zna biti veliko hujša kot se je sprva predvidevalo. Da je bil požar katastrofalen priča zgodba igre Rust, ki je čez noč izgubila podatke prav vseh svojih evropskih strežnikov, njihova obnova pa je postala nemogoča. V primeru Rusta to niti ni tako velika škoda, saj so tam strežniki redno brisani vsak mesec, a Partis v svoji bazi podatkov drži kup informacij glede uporabnikov, njihovega razmerja sejanja in tudi število njihovih donacij. Ter seveda podatke glede vseh torrentov.

partis

Uporabniki so ob obisku strani zdaj naleteli na novo presenečenje v obliki obrazca, ki obiskovalca naproša, da vpiše svoj e-mail naslov in uporabniško ime in tako jih bodo obvestili takoj, ko bo stran zopet postavljena na noge. To je zelo bizaren način obveščanja uporabnikov in ti so hitro postali sumničavi, da je morda kdo vdrl v stran in zdaj od njih zahteva zasebne podatke.

partis

Zadeva je bila še posebej sporna včeraj, kjer je bilo omogočeno tudi polje za vnos gesla. Morda se bo kdo ob to spotaknil in rekel: “Komu mar, če nek nigerijski princ drži tvoj mail in geslo za torrent stran?”, a treba je vedeti, da ljudje enak e-poštni naslov in geslo uporabljamo na večih straneh, kar je seveda zelo nevarno.

Koda strani v sebi ne skriva kakšnih sumljivih zadev.

A verjetno za obrazcem ne stoji kakšen škodoželjen namen, ampak se gre prej za nabiranje e-poštnih naslovov in uporabniških imen. V obrazec lahko praktično vpišete kar hočete in še vedno bo sprejet. Če bi ugibali, bi rekli, da je Partis izgubil svojo bazo uporabnikov in da preprosto niso držali varnostne kopije podatkov in zdaj želijo na prikrit način vsaj malce obnoviti izgubljeno.

partis

Te dni pa vsaj internetni ponudniki pri nas dihajo lažje. Spletni promet se je ob nedelovanju Partisa v večernih urah zmanjšal celo za 50 %, kar je lep dokaz obiskanosti te spletne strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

11 KOMENTARJI

  1. Pozdrav vsem skupaj!
    Kdor zmore dojeti, ima zahtevani “mind set”, in zmore pri sebi umestiti to, kar bo v nadaljevanju te objave prebral, bo dobil iskani odgovor o zadevi Partis.si. V štartu povem, da ne zanikam tega niti se ne trudim drugače prilagajati stila pisanja. In sicer, da za čisto “simple minded” tole ni. Torej je obenem filter občinstva na svojevrsten način. K stvari…

    Če ste Partis spremljali od začetka in takrat v ca. dvajsetih letih vaše starosti veste, da je zadeva po tehnični plati zmeraj štimala in se posodabljala razvoju primerno. Tukaj torej ni ovir. Komercialnega presežka ni bilo nikoli in tudi nekih teženj po menetarizaciji nikoli ni bilo, vsaj ne pretiranih.Seveda, je v tem tudi smisel in bistvo tega portala in tovrstnih storitev.
    Pa vseeno… Predana ekipa, z zadostnim znanjem in primernimi okoliščinami je dovolj netežavno ohranjala zadovoljevanje naših “foteljskih užitkov”.
    Pretiranih presežkov ni bilo, prav tako ne večjih vložkov, kar samo po sebi nakazuje stalnost in trajanje, dokler ni zapletov in ekstra napora.
    Tu pa je še umeščenost v času in stanje okoliščin z vidika napredka tehnologij in družbe, razmer… Če jee že prišlo do tega, da je zadevo treba spet postaviti, zakaj ne bi hkrati malo razmislili, kako bi lahko bilo česa več? Tu so spet možni različni interesi na strani administratorjev, vprašanje, če sploh neki interesi in volja sploh so, morebitne ovire itd…
    Glede na to, da bi verjetno lahko razmeroma hitro in enostavno vsaj za silo ponujali P2P in tega niso storili, potem zagotovo mora biti razlog, zakaj ne.
    Možnosti sta dve. “Partis danes in nikoli več1” ali pa revolucionarna nova stran. A ob vse bolj dostopnih storitvah, kot npr. Netflix ipd., je vprašanje, če je vse skupaj vredno truda?

    Po Partisu Partis…? Not very likely…
    Že s stališča njihove objave pa gre bolj, kot ne za obliko “osmrtnice” .
    Servisne informacije, ki so podane in obarvane s sentimentalno konotacijo, skozi ponavljanje ponižnih zahval in obžalovanj vzroka za ta dogodek, bralca ne pustijo ravno optimistično zadovoljnega oz. ne prepričajo dovolj. Sicer se ne bi pojavilo toliko vprašanj in iskanj dodatnih ogovorov ter prepričljivejših razlag in zagotovil o tem, da bo spet vse tako, kot smo bili vajeni Partisa. Dvom o vsem skupaj, torej? Najmanj…

    Verjetno in celo nenamerno avtor izda svoje razmišljanje o vsem skupaj in, kot kaže je pod vtisom nekega zaključka. Vse vodi bolj v slovo, kot v napoved nečesa.
    Avtor, pisec tiste objave je dejanske podatke in splošne informacije zavil s čustveno obarvanim slogom razlage. Servisne informacije, kot jim pravimo, nimajo nikoli čustvene konotacije, ampak je smiselno navajanje nekih podatkov (statistika, poročila, navodila, seznami, ipd.).
    Glede na to, da je avtor njihov človek, ima vpogled v dogajanje in nekdo, ki bi bil pod vtisom navdušenja in nekega razvoja, bi pisal verjetno bolj zagreto, namesto tega.
    Če sklenem razmišljanje, ne želim biti pesimističen, glede Partisa niti vas ne želim spravljati v slabo voljo ali jeziti. Izpostavil sem zgolj dejstva na podlagi opažanj. Osebno pa mi Partis manjka. Bistri moderatorji, razmere v svetu… To mi vzbuja dvom, da bi še kdaj bilo, kot do zdaj.
    Nikakor pa ne dvomim v to, da je za ovinkom nekaj in najmanj enakovrednega tej storitvi!
    Od tu dalje razmišljajte po svoje.
    Celotni Partis skupnosti “od nule do cule” se pa zahvaljujem za vse in številne radosti, ki sem jih doživel na račun tega pojava. Če na tem področju ne več ravno s Partis-om, pa zagotovo še vedno drži, da “Party-is ON!”

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime