Amazonova serija The Lord of the Rings bo imela 4x večji proračun kot Game of Thrones

Vsi vemo, da ima Amazon veliko pod palcem in ta svoj praktično neomejeni proračun nameravajo uporabiti tudi pri izdelavi nove The Lord of the Rings serije, ki bo postala najbolj draga serija v zgodovini.

Spletna stran The Hollywood Reporter se je namreč dokopala do informacij, da naj bi prva sezona zase zahtevala kar 465 milijonov dolarjev. To je praktično nepredstavljiva številka denarja in je visoka tudi za druge visokoproračunske Hollywoodske izdelke. Vsi trije Gospodarji prstanov so zase zahtevali samo 281 milijonov dolarjev, medtem ko je Igra prestolov za vsako svojo sezono porabila okoli 100 milijonov dolarjev.

Proračun je dodatno potrdila tudi Nova Zelandija, kjer bo tudi potekalo snemanje, njihovo poročilo pa je tudi namignilo, da zna nova serija šteti pet sezon, možnosti pa obstajajo tudi za dodatne “spinoff” serije.

Nova avantura v Lotr svetu vsekakor ima ambicije. Spremljali bomo zgodbo, ki se bo dogajala tisoče let pred tisto iz Hobbita, ko so se kraljestva dvigala in padala, v deželi pa so se pojavili novi heroji. Sledili bomo avanturam novi skupini junakov, med katerimi bomo prepoznali tudi nekaj starih obrazov, ti pa se bodo morali srečati z novim zlom, ki se je zopet začelo razširjati skozi Srednji svet.

O novi seriji še nimamo konkretnih informacij, čeprav obstaja upanje, da bomo prvo sezono videli že letos. Snemanje je bilo lani za nekaj časa ustavljeno, saj je po svetu besnel koronavirus, a Nova Zelandija je bolezen učinkovito zatrla, tako da je imela serija pri izbiri lokacije nekaj sreče. Nesrečo pa je imela licenca na igričarskem področju, saj je Amazon preklical razvoj The Lord of the Rings MMO igre.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime