YouTube demonetiziral Jamesa Charlesa, medtem ko se ta bori z obtožbami glede pedofilije

O 21-letnem YouTuberju Jamesu Charlesu smo na naši strani pisali dvakrat. Prvič smo ga omenili ko je z napovedanim obiskom v nakupovalnem središču povzročil cel kaos, drugič pa njegov zgodovinski dosežek, ko je v samo enem dnevu izgubil milijon naročnikov.

James rad polni naslovnice člankov, a s tokratnim zapletom bi si verjetno srčno želel, da njegovega imena ne bi povezovali.

YouTuber je namreč v začetku aprila spočel nov video, v katerem je priznal, da se je po pomoti dopisoval z dvema 16-letnikoma. Obema je pošiljal seksualno obarvana sporočila, a ni vedel, da sta obe osebi v bistvu mladoletni. Takoj ko je izvedel za svojo napako je z njima prekinil stike, nakar je spočel tudi YouTube opravičilo, ki ga danes delajo praktično vse znane osebe, ko jih zalotijo pri kakšnem porednem početju.

A to opravičilo ni imelo tako močnega učinka, kot bi si ga James želel. Po videu so naprej stopile tudi druge mladoletne osebe, ki prav tako trdijo, da jim je YouTuber pošiljal neprimerna sporočila. James se brani, da so vse te obtožbe popolne laži in za svojo obrambo je najel tudi odvetnike, ki bodo poskušali oprati njegovo ime.

Te obtožbe pa so imele že svoj učinek. Podjetje za kozmetiko Morphe, ki je sodelovalo z Jamesom pri splavitvi izdelkov Morphe x James Chrales, je z YouTuberjem zaradi vseh teh obtožb prekinilo sodelovanje. Zdaj se jim je pridružil tudi sam YouTube, ki je James Charlesov kanal, ki vsebuje več kot 25 milijonov naročnikov, začasno demonetiziralo. To pomeni, da James s svojimi videi na YouTubu ne služi več priliva denarja, ni pa še jasno, kdaj bo YouTube odpravil to kazen, če jo sploh kdaj bo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime