Kriptomenjalnica Thodex nenadoma prenehala z obratovanjem – v zraku obviseli 2 milijardi dolarjev

Turčija je prejšnji teden z zakonom prepovedala kupovanje dobrin s kriptovalutami. Uporabniki si sicer lahko še vedno lastijo razne kripto žetone, a z njimi ne morejo ničesar kupiti.

Sedaj iz Turčije prihaja še druga neprijetna novica, saj je praktično preko noči v sredo nenadoma prenehala z obratovanjem ena večjih kriptomenjalnic Thodex. Preko 400.000 uporabnikov je ob obisku uradne strani naletelo na neprijetno sporočilo, da Thodex trenutno ne posluje zaradi prodaje in nihče ni mogel dostopati do svojih sredstev, ki naj bi jih bilo na tej banki preko 2 milijardi dolarjev. Prodaja naj bi trajala okoli pet dni, a seveda se Thodexu ni zdelo vredno pred tem opozoriti svojih uporabnikov.

kripto

Začeli so se pojavljati sumi glede goljufije, ki so jih dodatno podkrepile novice iz lokalnih turških TV postaj. Lastnik Thodexa Faruk Fatih Özer je bil namreč v torek na varnostnih kamerah letališča zasačen, kako je spokal kovčke in prebežal iz Istanbula v Tajsko, sumi pa se, da je s sabo odnesel tudi vse to silno digitalno bogastvo.

Özer se je včeraj končno oglasil na Twitterju, kjer je zapisal, da ne gre za nobeno prevaro, ampak da se je odpravil na Tajsko zaradi poslovnih razlogov. Zapisal je še, da se kmalu vrača v Turčijo in da bodo vsi uporabniki dobili povrnjena sredstva.

A njegove besede so bolj slaba tolažba, saj je kriptomenjalnica že prej vzbujala skrbi. Thodex je prejšnji mesec najavil podelitev štirih milijonov Dogecoinsov, a uporabniki pravijo, da še nihče ni prejel obljubljenega.

Spletna stran Daily Sabah je zapisala, da je bila proti Özerju sprožena preiskava, policija pa trenutno preiskuje njihove pisarne.

Že večkrat smo zapisali, da je treba biti hudo previden, kateri spletni kriptomenjalnici zaupate svoja sredstva. Zato še vedno priporočamo Binance, ki je trenutno najbolj varno zatočišče za nove in stare kripto uporabnike.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime