Prihajajoči MMO New World bo omogočal nakup hitrejšega nabiranja izkušenj in možnost teleportiranja

Amazon želi na vsak način prodreti na trg videoiger, a zaenkrat nimajo preveč sreče. Trgovskega giganta se je oprijel naziv zasledovalca trendov, ki želi samo unovčiti trenutno najbolj popularne igričarske žanre po želji največjega zaslužka.

Amazon kljub vlaganju milijonov v svojo razvijalsko skupino Amazon Studios tehnično do sedaj ni izdal še nobene igre. Sicer so za nekaj časa na trg poslali večigralsko streljačino Crucible, a je ta tako hitro izgubljala igralce, da so jo umaknili iz polnega izida in jo kasneje tudi ukinili. Veliko upanja je bilo zato vloženo v njihova dva nastajajoča MMO-ja: The Lord of the Rings in New World.

Gospodar prstanov je bil zaradi nesporazuma s Kitajci odpovedan, New World pa je bil večkrat prestavljen. Razvoj sicer napreduje in dobili smo tudi povsem nov napovednik, a video ni bil ravno toplo sprejet, saj se je na Redditu nekdo podelil slabe novice iz trenutne alfe.

New World ne bo zahteval naročnine, ampak boste samo kupili igro in jo nato igrali koliko vam srce poželi. Igra bo seveda vsebovala tudi svojo trgovino in ravno pri tej so se pojavili problemi. New World naj bi že od začetka prodajal možnost hitrejšega nabiranja izkušenj in veščin pri trgovanju. Tega skupnost seveda ni ravno lepo pozdravila, saj se s tem izgubi občutek in vrednost napredovanja likov. A ni se končalo samo tukaj, saj naj bi trgovina prodajala tudi razne igralne mehanike, kot je denimo teleportiranje.

Jeza je narasla do te stopnje, da se je razvijalec tudi uradno odzval na Twitterju. Povedali so, da je bila vpeljava trgovine samo test in da bodo vsi nakupi na začetku samo kozmetične narave. Ta besedna zveza “na začetku” pa ne vliva veliko upanja, da igra sčasoma ne bo postala “Pay 2 Win”.

new World se zaenkrat še vedno drži zapovedanega datuma izida, ki naj bi se zgodil 31. avgusta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime