Valve naj bi delal na svoji prenosni konzoli SteamPal

Razvijalec Valve se je že poskušal prebiti na področje strojne opreme, saj je na trg poslal že več takšnih prav sovjih izdelkov, a tam so naleteli na bolj slabe rezultate.

Najprej so poskušali s Steam Machine predsestavljenimi računalniki, ki pa so hitro spodleteli. Malce bolj je šlo njihovemu lastnemu igralnemu ploščku, ki je doživel nekaj uspeha, a je prav tako hitro odletel iz prodaje. Enako se je zgodilo s Steam Linkom, ki so ga kmalu po izidu začeli prodajati za drobiž in šele njihova lastna VR očala Index so bila izdelek, ki se je obdržal na trgu in je bil nekaj časa celo razprodan.

Valve očitno zdaj namerava skočiti tudi na trg prenosnih konzol. Spletna stran Ars Technica je med strojno kodo v zadnji verziji Steama naletela na zapis skrivnostne naprave z imenom SteamPal. Nato so nabrali še nekaj besed iz zaupljivih virov in na koncu iz vsega skupaj sestavili sliko prenosne konzole, ki naj bi močno spominjala na popularni Nintendo Switch.

Naprava naj bi tekla na operacijskem sistemu Linux, lahko pa jo bomo priključili tudi na televizor preko USB-C vhoda. SteamPal naj bi bil zaenkrat v prototipni fazi, na napravi pa naj bi se nahajali standardni gumbi, dve gobici ter celo ena ploščica na dotik.

Zanimivo je, da je na takšen izdelek namignil tudi Gabe Newell, ko je v nedavnem intervjuju povedal, da nam bo do konca leta bolj jasno, kakšne načrte ima Valve s konzolami in da nas znajo ti načrti presenetiti. Igralci so iz tega odgovora sklepali, da namerava Valve na PlayStation ali pa Xbox pripeljati svojo Steam platformo, a morda se odgovor skriva v ravno teh prenosnih konzolah.

SteamPal vsekakor ima potencial. Igralci si želijo prenosne konzole, kar dokazujeta uspešni kampanji za zbiranja denarja projektov Aya Neo in GPD Win 3. Zanimanja pri obeh konzolah je bilo presenetljivo veliko, zato je morda Valve ravno tule videl potencial, kjer lahko izkoristi svoj vpliv in denar, tako da bo zlahka povozil vso konkurenco.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime