Cyberpunk 2077 se naslednji teden vrača v PlayStation trgovino

Pol leta že mineva od izida igre Cyberpunk 2077, ki je s svojim rojstvom pošteno zabobnela po igričarski industriji. Čeprav je imela igra kar nekaj težav na PC-ju, je bila tam vsaj igralna, medtem ko je bila situacija na konzolah povsem drugačna. Tam se igralci niso ukvarjali samo z neprestanim rušenjem igre ampak tudi s hrošči in grozno neoptimiziranostjo, ki je praktično onemogočila igranje.

Sony je zato kmalu po izidu naredil drastično potezo in igro preprosto umaknil iz svoje trgovine. K tej odločitvi jih je pripeljal tudi razvijalec CD Projekt RED, ki je jeznim strankam, brez Sonyjeve odobritve, obljubljal vračilo denarja, ki je nato letelo iz Sonyjevih žepov.

Jeza Sonyja se je po pol leta vendarle malce umirila in čeprav razvijalec CDPR prejšnji mesec še vedno ni vedel, kdaj točno se bo igra lahko vrnila na PlayStation digitalne trgovine, je tega ugibanja zdaj konec. Spletna stran IGN je najprej poročala, da se je Cyberpunk 2077 pojavil v PlayStation trgovini, a nakupa ni bilo možno opraviti, saj se je igro lahko samo dodalo na seznam želja.

Zdaj je vrnitev tudi uradno napovedal CD Projekt RED, ki je na svoji strani zapisal, da bo igra na voljo za nakup od 21. junija dalje. Cyberpunk 2077 je sicer od svojega izida prejel nekaj posodobitev, ki so izboljšali delovanje, vendar pa zadeva na konzolah še vedno ne teče tako kakor bi morala.

Na to opozarja tudi sam Sony, ki je za IGN povedal, da bodo igralci še vedno naleteli na težave z optimizacijo, zato priporočajo igranje na konzolah PlayStation 4 Pro in PlayStation 5.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime