Cyberpunk 2077 je zdaj zopet na voljo v PlayStation trgovini, a Sony ne priporoča igranja na navadni PS4 konzoli

Kakor smo napovedali nekaj dni nazaj je Sony končno zopet omogočil nakup igre Cyberpunk 2077 v njihovi PlayStation trgovini. Zadnji naslov razvijalca CD Projekt RED je bil zaradi hroščatosti in slabe optimizacije odstranjen pol leta nazaj in zdaj je razvijalec igro končno dovolj zakrpal, da si je prislužil pravico do ponovnega prodajanja.

Cyberpunk 2077 je nedavno dobil nov večji popravek, ki je odpravil dodatne hrošče in nekaj malega naredil tudi na optimizaciji. Vendar pa igra še vedno ni v stanju, kjer bi lahko plošček porinil v običajno PlayStation 4 konzolo in ven dobil zadovoljivo grafično podobo in stabilne sličice na sekundo. Tega se zaveda tudi Sony, zato igralcem svetuje, da se igranja lotijo na konzoli PlayStation 4 Pro ali pa na PlayStation 5 – slednja naj bi še v tem letu dobila nadgrajeno verzijo igre in če kupite različico za PlayStation 4, boste tudi upravičeni do brezplačne nadgranje.

Vrnitev v Sonyjevo trgovino je vsekakor dobrodošla, a vseeno malce nenavadna. Na uradni strani trgovine boste igralci presenečeni nad ceno, saj je ta zdaj 49,99 €, kar je manj kot ob izidu. Poleg tega je Sony pri igri dodal večje opozorilo o tehničnih težavah in da ne priporoča nakupa za navadno konzolo PlayStation 4. To je tudi prvič, da je Sony kaj takšnega zapisal ob igri in čeprav je Cyberpunk 2077 res neoptimiziran, to ni prva igra s takšnimi težavami na PlayStation konzoli. Igra Lichdom Battlemage je bila denimo še večja katastrofa, a pri njej kakšnega takšnega opozorila ne boste našli. CDPR se je moral Sonyju res pošteno zameriti.

Cyberpunk 2077 lahko zdaj resda igrate tudi na navadni PlayStation 4 konzoli, a bodite pripravljeni na kompromise. CD Projekt RED je namreč za boljšo optimizacijo odstranil kar nekaj predmetov in sprehajalcev, tako da je prevažanje po odprtem svetu nekam pusto in zapuščeno. Najboljšo izkušnjo boste še vedno imeli na PC-ju, čakamo pa na obljubljeno nadgradnjo za trenutno generacijo konzol, ki bo končno omogočila uživantsko igranje za televizorjem.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime