John McAfee, ustanovitelj antivirusnika McAfee, naredil samomor v španskem zaporu

John McAfee je dolgo nazaj ustanovil antivirusnik z imenom McAfee in zaradi tega je postal znan tudi računalničarjem. Vendar pa to ni bil kakšen genialen programer, ki je večino časa preživel med tipkanjem kode, ampak poslovnež, ki je imel precej razburljivo preteklost.

Govorimo v pretekliku, saj se je njegova ura iztekla v 75. letu starosti in to v zaporniški celici blizu Barcelone. V njej je čepel od oktobra 2020, v zapor pa je bil poslan zaradi izogibanja plačila davkov. Spletna stran El Pais poroča, da je John naredil samomor zaradi odločitve španskega sodišča, ki je nameravala ameriškega tajkuna poslati nazaj v domovino.

John pa ni bil pri policiji popularen samo zaradi utaje davkov. Osumljen je bil tudi umora svoje soseda Gregoryja Vianta Faullija, ki je bil ubit 8 let nazaj v Belizu. John se je z njim sporekel zaradi svojih psov in Gregory je nato podal tudi uradno pritožbo policijo. Nekaj dni kasneje so bili psi zastrupljeni, kasneje pa je bil Gregory najden na tleh svojega doma, tja pa ga je spravila strelna rana v zatilju. Policija je nato preiskala Johnov dom, on pa se je zakopal v pesek ter se zakril s kartonasto škatlo, saj je samo tako lahko dihal.

John je sumil, da ga ob aretaciji zagotovo čaka tudi smrt. Ob svoji aretaciji lani je na Twitter zapisal, da se v zaporu počuti dobro, a da če ga slučajno najdejo v celici mrtvega kot zloglasnega Epsteina, da tega ni storil on.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime