Diablo 4 je bil v nedavni predstavitvi videti naravnost slastno

Ena največjih kritik igre Diablo 3 je bil njen grafični slog. Legendarni drugi del je bil namreč temačni, krvavi in gotski akcijski RPG, medtem ko je nadaljevanje barvno paleto zamenjalo v malce bolj pisano. Razvijalec Blizzard je namreč ravno takrat koval vroče železo v igri World of Warcraft in tako so želeli žive barve te igre preseliti tudi na Diablo. To jim ni ravno uspelo in igralci so bile do tega vidika zelo kritični, a po izidu se tega ni dalo več popraviti.

Četrti del se vrača svojim koreninam in to so jasno nakazali prvi igralni posnetki, ki kažejo bolj sprano in temačno podobo. Blizzard je včeraj spočel novo video posodobitev, ta pa je prikazala nekaj napredka glede razvoja igre. Specifično so se pri tej predstavitvi osredotočili na podrobnosti naših nasprotnikov ter samih likov.

In zadeva je videti naravnost fantastično. Opremljanje naših herojev bo zdaj pravo veselje, saj ne bomo gledali samo v impresivne številke glede obrambe in DPS-a, ampak se bomo nabranemu bogastvu čudili tudi v menijih, saj je Blizzard poskrbel za res podrobne teksture. Vsak oklep bo prišel v dveh različicah in tako bo del opreme na suhcatem Rougeu ali pa mišičastem Barbaru videti nekoliko drugače. Igralci bodo lahko tudi vsak del opreme pobarvali po svojih željah in tako boste na večigralskih strežnikih skoraj vedno naleteli na unikatne like drugih igralcev.

Ta pozornost do podrobnosti se je preselila tudi na naše demonske nasprotnike, ki bodo v Diablu 4 nosili res veliko unikatnih animacij. To se morda zdi potrata časa, saj bomo to zalego grdavžev odstranjevali masovno, včasih brez da bi jih dvakrat pogledali, a po drugi strani priča tudi o tem koliko ljubezni namerava Blizzard vložiti v ta projekt.

Še preden vprašate: ne, Blizzard še vedno ni razjasnil ničesar glede datuma izida, vemo samo to, da je letos ne bomo igrali. A nič ne de, saj nas bo vsaj Diablo 2: Resurrected zabaval od 23. septembra dalje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime