Call of Duty Warzone goljufivcem zdaj za zmago sploh ni več treba meriti v nasprotnika

Call of Duty Warzone je popularna večigralska igra, ki je poleg tudi povsem brezplačna. Zaradi teh lastnosti je postala tudi hudo privlačen zalogaj za vse goljufivce, ki naravnost obožujejo pobijati svoje nasprotnike na nepošten način. Eni to počenjajo zato, ker preprosto nimajo veščin, da bi se v borbe podali na pošten in spoštovanja vreden način. Drugim pa je takšno igranje preprosto zabavno in za takšno zabavo so pripravljeni tudi odpreti svoje denarnice.

Okoli goljufanja v večigralskih igrah se je razvila že prava znanost, saj prelisičenje strežnikov ni tako enostavno kot da bi v GTA San Andreas vtipkali kodo in že bi bil pred vami tank. Za učinkovito goljufanje je treba plačevati celo naročnino, spletna stran PCGamer pa poroča o novem tipu goljufanj, ki sliši na ime Silent Aim.

Ta naj bi se v Warzonu pojavil nekje maja letos in je v bistvu bolj napredna verzija dobro znanega “aim bota”. Tako se vam na zaslonu ne bo izrisal jasen položaj nasprotnika, ampak boste zraven dobili še superiorno samodejno merjenje, ki pri Silent Aimu ne potrebuje niti gledanja v tarčo. Kakor lahko vidite v spodnjem primeru lahko goljufivec meri tudi v tla, brez da bi preklopil v bolj približan pogled in izstreljeni projektili bodo še vedno leteli neposredno v nasprotnika. Prednost Silent Aima je tudi njegova prilagodljivost, saj lahko uporabnik zadevo prilagodi po svojih željah. Tako si lahko kdo omogoči samo nekaj stopinj večjo natančnost pri streljanju, kar mu da ogromno prednost, njegove nepoštene namene pa je preko ponovljenih posnetkov veliko težje dokazati.

Warzone se že od začetka koplje v težavah glede goljufivih igralcev in hekerjev, Activision pa pridno odstranjuje račune, a zdi se, da njihova borba spominja na boj z milini na veter. Čeprav naj bi Activision maja izklopil že preko 500k računov, navala goljufivcev preprosto ne more zaustaviti. Igra je namreč povsem brezplačna in goljufivi igralec lahko preprosto odstrani nov račun in zopet začne z izvajanjem terorja na strežnikih. Activision sicer lahko računu podeli kazen v obliki odstranitve glede na identifikacijo njegove strojne opreme, a najbolj napredni goljufivi programi lahko preplezajo tudi te prepreke.

Čedalje bolj se zdi, da je imel Riot glede implementacije svoje napredne zaščite v igri Valorant, kljub začetnim kritikam, še najbolj prav in morda bi se Activision od njih naučil kakšne pomembne lekcije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime