GTA 6 naj bi bil še leta od izida

Govorice o igri GTA 6 so se v bistvu rodile že takrat, ko je GTA 5 komaj dobro zaživel. Kar pomeni, da so prave starine, saj je peti del izšel 8 let nazaj in smo ga dejansko igrali še na konzolah PlayStation 3 in Xbox 360, razvijalec Rockstar pa je šele nedavno objavil vest, da bo igrah na slednjih konzolah izgubila podporo za strežnike.

Skratka, govorice so stare in največkrat lažnive. Razvijalec Rockstar se je v vsem tem času pošteno spremenil in se osredotočil na večigralske zadeve. GTA 5 je tako še danes močno popularna zadeva, ki preprosto noče zamreti, Rockstarju pa se z razvojem nadaljevanja nikamor ne mudi.

A vseeno je GTA 6 zagotovo v izdelavi in to so zdaj začeli potrjevati tudi bolj dostojni viri. Eden od teh sliši na ime Tom Henderson in ta je prejšnji teden podelil nekaj informacije glede prihajajočega GTA 6. Tom pravi, da se bo novi del dogajal v sodobni različica mesta Vice City, v glavni vlogi pa naj bi nastopala ženska. Rockstar naj bi se tokrat že od začetka bolj osredotočil na večigralski del, tako da bo GTA 6 vseboval mapo, ki se bo neprestano razvijala in posodabljala v slogu Fortnita.

Žal pa igre še ne bo kmalu na spregled. Rockstar naj bi se po izidu igre Red Dead Redemption 2 resno lotil zmanjševanja prekournih delavnikov, zraven pa je ponagajal še koronavirus. GTA 6 naj bi bil prav tako na voljo samo za PC in trenutne konzole, ki pa jih še vedno ni dovolj v obtoku, da bi posledično lastniki teh ustvarili dovolj bogato bazo igralcev.

Hendersonove govorice sprva niso nosile veliko teže, saj je on bolj znan po predčasnem razkrivanju informacij glede iger Call of Duty in Battlefield. A njegove besede je nato potrdil tudi znani novinar Jason Schreier, ki velja za morda najbolj verodostojen vir informacij. Jason je povedal, da se njegove informacije ujemajo s tem, kar je povedal Henderson in da je projekt še precej zgodaj v razvoju.

Tako naj bi GTA 6 med nas prispel šele enkrat v letu 2025, kar pomeni, da bo med petim in šestim delom preteklo debelih 12 let. Potrpežljivi igralci letos vseeno ne boste ostali praznih rok, saj namerava Rockstar izdati nadgrajeno verzijo petega dela za konzoli Xbox Series X/S ter PlayStation 5, datum izida pa je postavljen na 11. november 2021.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

  1. Datum izida je že bil uradno naznanjen na njihovi strani Rockstar Newswire – izid za PS5 in XBOX Series X|S bo 11.11.2021 🙂

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime