Amazonova serija The Wheel of Time dobila datum izida

Amazon trenutno ustvarja dve seriji, ki bosta spočeti po epskih knjižnih podlogah. O novi The Lord of the Rings seriji se govoriči že precej dolgo, a bolj malo ljudi ve, da Amazon ustvarja tudi povsem novo The Wheel of Time izdelek.

Ta je v knjižni obliki naravnost gigantski, saj je pisatelj Robert Jordan spisal kar 14 obsežnih knjig, kar po števliu strani premaga tudi spisane besede Pesmi ledu in ognja, ki jih je ustvaril slavni George R. R. Martin. Na žalost Jordan konca svoje epske povesti ni dočakal, saj je zaradi bolezni umrl leta 2015, njegovo delo pa je na koncu zaključil avtor Brandon Sanderson.

Skratka, materiala za delo Amazonu ne manjka in čeprav The Wheel of Time serija ni dobila še nobenega pravega napovednika, smo v nedavni Twitter objavi dobili vsaj prvi plakat na katerem je zapisan tudi datum izida. Kakor lahko vidite, bomo prvo epizodo lahko gledali enkrat v novembru.

Zgodba The Wheel of Tima se vrti okoli ženske coprnice Moiraine, ki mora odkriti mitološkega junaka Dragon Reborna. On je namreč edina oseba, ki lahko ustavi glavno barabo The Dark One, ta pa bo ob svoji morebitni zmagi zasužnjil celotno kraljestvo. Skratka, zadeva se ne sme zgoditi, a Moiraine pri svoji nalogi naleti na težavo. Naleti namreč na tri potencialne kandidate in vsak od njih bi bil lahko prerojeni zmaj. Tako ji ne ostane drugega kot pa da vse tri vpokliče ob bok in se z njimi odpravi na epsko avantura, ta pa bo na koncu ponudila odgovore na težka vprašanja.

Zanimivo bo videti, kako bo ustvarjalcem uspelo poustvariti pisano besedo na zaslonu. Amazon očitno v svoj projekt verjame in je že začel snemati 2. sezono, tako da oboževalcem ne bo treba čakati predolgo na nadaljnji razplet te epske zgodbe.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime