MMO New World je prava uspešnica – beta preizkus istočasno igralo več kot 200K igralcev

Amazon je do sedaj v razvoj iger in pri poskusu predora v igričarsko industrijo vložil nepredstavljivo količino denarja, a za zdaj še vedno niso izdali naslova, ki bi jim povrnil vložen trud in cekin. Njihov niz neuspelih projektov bo zdaj očitno končno prekinil prihajajoči MMO New World, ki je 20. julija skočil v zaprt beta preizkus.

In zadeva bo očitno postala uspešnica, saj je že prvi dan preizkusa nas nabrala več kot 180K istočasnih igralcev, skozi pretekli vikend pa je ta številka tudi presegla številko 200K. To je kar osemkrat več od Amazonovega zadnjega naslova Crucible, ki je na višku popularnosti dosegel 25K istočasnih igralcev, a ta številka je nato strmo padla navzdol.

new world

Morda takšna usoda čaka tudi New World, a po drugi strani ta igra cilja na povsem drug in zadnje čase tudi zanemarjen trg MMO-jev. Igralci so se namreč naveličali preigravanja World of Warcrafta in začeli so pogledovati za konkurenčnimi naslovi. Final Fantasy 14 je tako pridobil naval novih igralcev, veliko MMO-jašev pa žejno čaka na karkoli novega. New World bo tako na trg očitno prišel ravno ob pravem času in morda se zna končno zgoditi zrušitev WoW-a iz prestola MMO-jev.

New World je že kar nekaj časa tudi na vrhu Steamovih najbolje prodajanih iger, tam pa drži tudi nekoliko nižjo ceno. Veliko igralcev je tako izkoristilo sistem, saj so prednaročili igro in tako dobili dostop do zaprte bete, vse do polnega izida igre pa se lahko odločijo za vrnitev denarja.

New World bo svoje rojstvo doživel 31. avgusta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime