Čudovita igra Stray vas bo postavila v vlogo zapuščene mačke, ki raziskuje futuristično mesto

Založnik Annapurna Interactive tiho postaja eno bolj spoštovanih imen igričarske industrije. Osredotoča se namreč na izdelavo unikatnih igričarskih izkušenj, ki rade eksperimentirajo in nam dostavijo čudovite igralne izkušnje, te pa so v srži indie izdelave, a med igranjem tega niti ne čutiš.

Annpurna se je denimo podpisal pod odlična Outer Wilds in Journey, trenutno pa pridno delajo na zanimivi avanturi 12 Minutes. V njihov katalog odličnih naslovov se bo verjetno zapisala tudi igra Stray, ki je bila sprva predstavljena na Sonyjevem dogodku lani, včeraj pa smo dobili malce bolj globok vpogled v samo igranje.

Stray ima vsekakor zanimiv zaplet, saj bomo igranje izvajali skozi oči zapuščene mačke, ki se je znašla sredi tujega, futurističnega mesta, ki v sebi skriva polno nevarnosti. Ločeni od svoje družine bomo morali nekako najti izhod iz okolice, ki jo poseljujejo predvsem roboti in ti so lahko včasih do nas prijazni ali pa kosmatincem ne bodo naklonjeni.

Naš mačkon sicer ni neko fantazijsko bitje, ki je nenadoma dobilo možnost govora. A vseeno se bomo lahko sporazumevali z raznimi naseljenci mesta, naši mačji možgani pa bodo znali rešiti tudi kakšno uganko. Ko bodo stvari postale resne nam bo prav prišel naš nahrbtnik, preko katerega bomo lahko sprožili vijolični laser in se tako rešili nadležnih sovražnikov.

Stray je grafično in animacijsko videti naravnosti čudovito, glede na videno pa se lahko tudi veselimo bolj odrasle zgodbe, ki bo pri mačjeljubcih zagotovo sprožila kakšno solzico.

Žal bomo morali na igranje še malce počakati. Stray bi moral sprva iziti enkrat letos, a je založnik prestavil izid na začetek 2022.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime