Microsoft pobrisal vse komentarje pod slabo sprejetim videom za nadgradnjo na Windows 11

Konec leta se uporabniki PC-jev lahko veselimo prehoda na nov operacijski sistem Windows 11. No, veselimo je zelo široka beseda, saj niso ravno vsi uporabniki navdušeni nad nadgradnjo. Microsoft je namreč leta nazaj obljubil, da je Windows 10 zadnji običajni operacijski sistem, ki ga bodo uporabniki kupili enkrat in nato jim nikoli ne bo več treba odšteti denarcev za dodatne funkcije. Te besede so zdaj pozabljene in čeprav bo Windows 10 užival podporo še nekaj let, bo v 2025 izgubil vzdrževanje, tako da boste morali, hočeš ali nočeš, enkrat le morali narediti nadgradnjo.

K sreči bo ta za lastnike Windows 10 sistemov brezplačna, a ta nadgradnja bo prišla nekoliko kasneje v 2022. Prvi bodo dobili dostop tisti, ki bodo operacijski sistem kupili posamično ali pa ga bodo dobili ob nakupu novega prenosnika ali pa PC-ja.

Uporabnike so zmotile tudi precej višje sistemske zahteve, ki bodo nekatere pustile praznih rok in tako bodo morali dokupiti tudi nove strojne mišice ali pa bodo morali povsem zamenjati prenosnik. Vse te zadeve so pripeljale do nekaj zmede, zato je Microsoft poskušal ponuditi nekaj odgovor v zgornjem uradnem videu, ki razloži proces nadgradnje.

Znotraj posnetka Microsoftova delavka z imenom Aria prizna, da je situacija nadležna za vse tiste, ki imajo v lasti starejše računalnike, a k temu doda, da je to pač cena za večjo varnost in produktivnost. Uporabniki tem besedam niso verjeli in pod komentarji smo lahko našli cel niz negativnih kritik. Nekateri so mnenja, da Windows 11 obstaja samo zato, ker hoče Microsoft v žep pospraviti dodatne denarce za licence ob nakupu nove strojne opreme in da želijo še bolj kukati v zasebnost vsakega uporabnika. Situacija je narasla celo do te mere, da je Microsoft pobrisal vse komentarje in onemogočil nadaljnjo dodajanje komentarjev. A razmerje palcev navzgor in navzdol pokaže realno sliko zadovoljstva.

Kaj vse potrebujete za nadgradnjo na Windows 11 si lahko preberete tudi v našem uporabnem vodiču.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime