Na spletu se je pojavil video preklicane igre Duke Nukem Begins

Duke Nukem je ime, ki je po večini znano samo igričarskim veteranom in vsem tistim, ki industrijo iger spremljajo tudi malce bolj zgodovinsko. To je navsezadnje razumljivo, saj je bil zadnji del Duke Nukem Forever originalno napovedan davnega leta 1997, kar je več od starosti nekaterih igralcev, ki so že pošteno presegli legalno starost pitja v ZDA.

Duke Nukem Forever je vendarle izšel leta 2011 in je bil seveda popolna polomija. A vse do včeraj ljudje niso vedeli, da je razvijalec Gearbox leta 2008 poskušal razviti povsem nov projekt Duke Nukem Begins, ki bi igralcem predstavil izvor blontnega mišičnjaka. Projekt bi ostal skrivnost, a k sreči se je možakar z imenom Gregor Punchatz opogumil in na splet po trinajstih letih naložil video, ki bi moral takrat investitorje prepričati v odobritev razvoja projekta. To se takrat ni zgodilo in zaradi legalnih zapletov je bil Duke Nukem Begins odpovedan.

Video je kar zanimiv, a ne pričakujte nekakšne revolucionarne podobe. Animacije vsekakor kažejo svoja leta in tudi igralnost je povsem drugačna od prej izdanih delov. Duka nadzorujemo iz tretjeosebnega pogleda in možakar je nenavadno obseden s trganjem okončin prašičjih nasprotnikov, ki so glavni zlobec tega videa. V posnetku lahko vidimo tudi nekaj ikoničnih orožij kot je zamrzovalnik in pomanjševalnik nasprotnikov, Duke pa se v enem trenutku tudi klonira in tako hitro poskrbi za krdelo capinov.

Duke Nukem ime je danes mrtvo in zanimivo je, da je na koncu Forever izdal prav Gearbox, ki je takrat izgubil pravice do izdelave Beginsa. Žal so očitno časi mišičnjakov s pametnimi enovrstičnicami postali stvar preteklosti, saj Gearbox ne namerava izdati nobenega nadaljevanja, sorodna franšiza Serious Sam pa je lani sicer dobila nov del, a je bil ta brž pozabljen.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime