Cyberpunk 2077 – posodobitev 1.3 prinaša nekaj pomembnih sprememb

Cyberpunk 2077 je bil tako kontroverzen naslov, da je vsako dogajanje znotraj nekdaj priljubljenega razvijalca CDPR še osem mesecev po izidu vredno pisanja.

To je tudi ena redkih iger, kjer je vsaka posodobitev igre deležna pozornega pregledovanja iz strani tehnično obarvanih kanalov tipa Digital Foundry. in ti bodo kmalu dobili novo nalogo, saj je CD Projekt RED včeraj najavil nov popravek verzije 1.3.

Ta bo s sabo prinesel 3 večje spremembe.

Prva se bo tikala mini mape, ki najeda že od same splavitve igre. Namreč tej je do sedaj manjkala funkcija samodejnega oddaljevanja pri hitri vožnji, kar pomeni, da ste ob zavojih velikokrat prepozno zagledali napovedano spremembo smeri, čemur je sledilo divje zaviranje in karamboli. Mapa se bo zdaj končno pravilno oddaljila, če pa se vam ne da čakati na popravek in igrate na PC-ju, potem si lahko že zdaj prenesete modifikacijo, ki je to zadevo popravila nekaj tednov po izidu igre.

Druga sprememba se je zgodila na uporabniškem vmesniku pri eni specifični misiji, ki nas odpelje v Clouds območje. Tule posegamo že vode kvarnikov, tako da ne želimo biti preveč podrobni. Pri tej specifični nalogi smo morali v enem trenutku izbirati med dvema osebama, a problem je bil tukaj premalo nazoren uporabniški vmesnik, kar je velikokrat botrovalo napačni odločitvi. Zdaj bo izbira bolje predstavljena in teh napak ne bi smelo biti več.

Končno bomo dobili tudi bolj preprosto možnost ponastavitve vseh veščin. To sicer lahko počnemo že zdaj preko nakupa posebnih Tabula e-Rasa kartic, a te so drage kot žafran in razvijalec se je odločil, da želijo igralcem ponuditi bolj enostavno možnost eksperimentiranja pri razvoju lika.

To seveda niso edine spremembe in CD Projekt RED bo danes, ob 18.00 spočel prenos v živo, kjer bodo razodeti tudi drugi popravki. Skladno s tem bomo končno nekaj slišali o prvih DLC-jih, a ni še jasno, ali bo beseda tekla o brezplačnih DLC-jih ali večjih štorijalnih razširitvah. Prenos v živo si boste lahko ogledali preko uradnega Twitch kanala.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime