The Invincible – igra bivših članov razvijalca CD Projekt RED, dobila prvi dražilnik

Ena bolj zanimivih iger lanskega leta je bil zagotovo The Invincible, ki ima presneto zanimivo premiso. Sledi namreč zgodbi poljskega avtorja Stanisława Lema iz leta 1964, dogajanje pa nas postavi na skrivnostnih planet Regis 3.

Kar je pri prvih slikah igre navdušilo je tista retro znanstvenofantastična podoba, ki so si jo desetletja nazaj zamislili avtorji futurističnih knjig. To pomeni po eni strani napredne, a spet popolnoma analogne naprave, ki na sebi vsebujejo ogromne gumbe ter v oko bodeče antene. Takrat preprosto ni nikomur padlo na pamet, da bo prihodnost v resnici stavila na minimalizem in se bodo najbolj napredni onegaji nadzorovali preko zaslonov na dotik.

Poljski razvijalec Starward Industries, ki ga sestavljajo tudi bivši člani zasedbe CD Projekt RED, je včeraj prikazal prvi dražilnik in ta je pokazal, da so to retro sci-fi podobo zadeli v polno.

Kratki video pogledamo skozi oči Dr. Yasne, ki se je znašel v škripcih in se mora preplaziti skozi nekaj kamenja, preden v roko prime analogni analizator in v daljini pogleda neko bazo, ki jo med drugim naseljujejo tudi ogromni pajkovski roboti.

Vse je naravnost čudovito in me malce spomni na Alien Isolation, poznavalci pa boste prepoznali tudi nekaj Atomic Hearta. Tudi uradna stran igre je nekaj posebnega, tako da razvijalcu očitno ne manjka domišljije.

Žal se o izidu še ne ve veliko – dražilnik nam na koncu samo pove, da bo The Invincible izšel enkrat v 2022 v PC in konzole.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime