Trump namerava v začetku 2022 zagnati svoje družabno omrežje TRUTH Social

O bivšem ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu je leto nazaj govoril vsak spletni članek, nato pa se je zdelo, kot da se je nenadoma vdrl v zemljo. To ni naključje, saj je Trump največ kontroverzij spočel preko družabnih omrežij in novinarji so se dnevno zgražali nad njegovimi Twitter objavami.

Po napadu na ameriški Kapitol pa se je Twitter odločil, da ima njegovega govorjenja in izjav preprosto dovolj in njegov račun je bil ukinjen. Hkrati so ga brcnili iz Facebooka in odstranjen je bil iz praktično vseh družabnih omrežij in svet se je počasi vrnil v leta pred njegovim predsedovanjem.

Vendar pa Trump načrtuje svojo vrnitev. V začetku meseca je tožil Twitter, saj naj bi mu to družabno omrežje zanikalo njegovo pravico do svobodnega govora. A tudi če svojega računa ne bo dobil nazaj, ga to ne bo preprečilo, da se ne bi zopet pojavil na internetu.

Trump bo namreč v začetku leta 2022 zagnal povsem svoje družabno omrežje TRUTH Social. To naj bi omogočalo svobodne debate vseh političnih strank, brez da bi se jih ob tem zatiralo ali pa cenzuriralo. Nova platforma naj bi se borila proti vplivu vseh tehnoloških podjetij Silicijeve doline, ki naj bi svojo moč izkoristile za utišanje Američanov.

TRUTH Social naj bi novembra dobil zaprto beta testiranje, ki bo omogočeno samo povabljenim, na operacijskih sistemih iOS pa se lahko že prednaročite na aplikacijo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime