Ustvarjalec serije Sopranovi končno razložil slavni zaključek zadnje epizode

Od zaključka serije Sopranovih je preteklo že debelih 14 let, a zadeva je še danes močno gledana. Gre namreč za enega najboljših televizijskih izdelkov in pri nedavnem ponovnem ogledu vseh sezon sem znova dobil potrditev, da je zadeva še danes gledljiva in priporočljiva.

Sopranovi pa niso slavni samo po svoji dobro zgodbi, odlično zamišljenih mafijskih likih in dialogih, ampak tudi po svojem koncu. Zadnja epizoda gledalcem sporoči dokončno usodo glavnega lika Tonyja Soprana in če si morda serije še niste ogledali, potem tule prenehajte z branjem, saj vstopamo v deželo kvarnikov.

Skratka, v zadnjih kadrih serije vidimo Tonyja, kako v restavraciji večerja s svojo družino in čaka na svojo hčerko Meadow. Ravno, ko Tony še zadnjič pogleda v vrata in gledalci pričakujejo njen vstop v restavraciji, slika postane črna in tako se zadeva na koncu tudi zaključi.

Gledalci se že vse od takrat sprašujejo, kaj se je na koncu zgodilo s Tonyjem, a splošno sprejeto dejstvo je, da je bil ubit. Skozi serijo nam je skozi dialoge večkrat povedano, da je smrt v bistvu samo nenadna črnina in ravno to se je zgodilo v zadnjem kadru.

Ustvarjalec serije David Chase se je v nedavnem intervjuju za spletno stran The Hollywood Reporter končno malce bolj razgovoril glede tega slavnega konca, ki pa je bil originalno drugačen.

Chase je povedal, da je želel v zadnji epizodi Tonyja odpeljati na sestanek v New York, tam pa bi bil ubit. A kasneje se je premislil, saj je dve leti pred zanjo epizodo med vožnjo zagledal manjšo restavracijo in v um mu je skočila ideja, da bi moral Tony večerjati ravno v takšnem lokalu. Takrat še ni imel ideje zakaj, a na koncu je vse skupaj pripeljalo do slavne zaključne scene.

Chase ni sicer izrecno povedal usode Tonyja, a skozi njegove besede je jasno, da je bil glavni mafijec New Jerseyja na koncu ubit. Chase se je med drugim tudi spomnil dogajanja okoli zadnje epizode, saj so takrat vsi govorili o Sopranovih, pa čeprav so se po svetu dogajale tudi druge stvari. Spomnil se je tudi svoje jeze nad gledalci, ki so na koncu zahtevali smrt Tonyja in pravi, da je bil nad tem razočaran. Tony je bil sicer res slaba oseba, a njegove avanture so gledalci spremljali sedem let in motilo ga je, da so nekateri želeli videti njegov obraz v krožniku špagetov, pa čeprav so se nanj navezali.

Sopranovi so te dni zopet postali popularni predvsem na račun novega filma The Many Saints of Newark, ki je povedal predzgodbo serije. Oboževalci nad filmsko ekranizacijo niso bili ravno navdušeni, a HBO vriska od navdušenja in je s Chasom že v pogovoru za novo serijo, ki bi se vrtela ravno okoli Sopranovega izročila. David zaenkrat še ni potrdil ničesar, a je povedal, da bi kaj takega naredil samo v primeru, če bi lahko zadevo spisal s Terryjem Winterjem, ki je bil pisec za originalno serijo, ta pa zaenkrat svojega sodelovanja še ni potrdil.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime