Half-Life: Delta po 12 letih končno nared za igranje

Originalni Half-Life je danes že pošteno star, saj je izšel več kot 20 let nazaj. Vendar pa je za igranje kljub svoji starosti še danes priporočljiv, saj nosi nek svoj šarm in njegove igralne mehanike spet niso tako zastarele, da bi vas odvrnile od igranja.

Original je med svojim obstojem nabral tudi lepo število modifikacij. Največja med njimi je zagotovo Black Mesa, ki originalno kampanjo predela v nadgrajen pogon drugega dela in razvijalec Crowbar je za uresničitev svoje vizije potreboval dolga leta.

In tudi Half-Life: Delta, nova modifikacija na kateri je delal samo en osebek z imenom Yuri, je za svoje rojstvo zahtevala zelo dolgo časa. Natančneje je Delta za svojo izdelavo potrebovala kar 12 let, saj se je uradni razvoj začel avgusta 2009, zdaj pa je modifikacija končno nared za igranje.

V njej nastopamo v vlogi inženirja Nicka Farella, ki je med Black Mesa eksplozijo služil kruh v Delta kompleksu. Njegov vsakdanjik nenadoma prekinejo zlobna vesoljska bitja in Nick mora, tako kot njegov kolega Gordon Freeman, poprijeti za bližnjo pištolo in puško ter se odpraviti skozi krvavi pokol, ki bo na stene komplekse zarisal zeleno kri vesoljcev.

Modifikacija vsebuje 31 novih map, ki so razdeljena v štiri poglavja, Yuri pa je poustvaril tudi nova orožja in povsem nove nasprotnike. V napovedniku lahko celo vidimo, da bomo očitno pomagali civilistom, tako da nas ne bodo vseskozi obkrožali samo varnostniki in znanstveniki.

Half-Life: Delta si lahko prenesete na spletni strani moddb, avtor pa bo zadevo prinesel tudi na Steam Workshop, a še čaka na odobritev iz strani Valva. Zadeva vsebuje zvočno podajanje, a ne v angleščini, tako da se boste morali zaenkrat zadovoljiti s podnapisi. Yuri bo izdal tudi povsem angleško verzijo Delte, a ta bo prišla samo v Steam Workshop.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime