Amazon naj bi bil blizu podpisa pogodbe za razvoj serije Mass Effect

Od vedno sem trdil, da bi bilo štorijalno izročilo iger Mass Effect kot naročeno za televizijske zaslone. BioWare je namreč ustvaril zanimivo vesolje, ki ga ne naseljujejo samo ljudje, ampak še cel kup vesoljskih ras, vsaka od njih pa ima svoje motive in zgodovino. Da sploh ne omenim vse zanimive like, ki smo jih srečali med igranjem in celotna formula je dovolj raznolika in unikatna, da bi lahko Mass Effect postal novodobni Star Trek.

In morda se mi bo ta želja res kmalu izpolnila. Spletna stran Deadline namreč poroča, da je Amazon navdušen nad odzivom gledalcev na njihovo serijo The Wheel of Time, ki jo lahko trenutno gledamo na njihovem pretočnem servisu Prime. Ravno ta uspeh naj bi Amazon pripravil nad predelavami drugih licenc, ki bi se pridružili seriji Gospodar prstanov, katera izide naslednje leto.

In Amazon naj bi bil blizu podpisa pogodbe z založnikom EA-jem, ki v rokah drži licenco za Mass Effect igre. Žal trenutno ni več znanega, a nova serija bi bila zagotovo lep spremljevalec petega dela, ki je trenutno v izdelavi, a o njem prav tako ne vemo skoraj nič.

Ko smo že pri razvijalcu BioWaru, iz njihovega loga prihajajo nove slabe novice, te pa se tikajo prihajajoče igre Dragon Age 4. Studio je namreč čez noč zapustil veteran Matt Goldman, ki je pri tej igri delal kot kreativni direktor in je bil pri BioWaru že vse od leta 1998. Kar je čudno pri tej celi zadevi je dejstvo, da Matt svojega odhoda ni objavil na kakšnem blogu ampak je preprosto izginil iz pisarne, EA pa pravi, da je bil razhod obojestranski in da razvoj pušča v talentiranih rokah ostale ekipe. Koliko je te še ostalo je vprašanje, saj je BioWare v zadnjih letih zapustilo cel kup veteranov in je zato prihodnost njihovih iger več kot vprašljiva.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime