Cyberpunk 2077 na Steamu končno uživa v pozitivnih ocenah

Vse od izida v septembru 2020 je igra Cyberpunk 2077 dobila veliko upravičenih kritik in bolj malo hvale. Mi smo igri prisodili dokaj visoko oceno, saj smo med igranjem po naključju naleteli na bolj malo hroščev, zabava na PC-ju pa je bila takrat povsem nekaj drugega kot pa igranje na konzolah, kjer igra praktično ni delovala.

Za razvijalca CD Projekt RED je bil izid igre ogromna obremenitev in kdo ve koliko članov razvojne ekipe mesece po izidu ponoči ni moglo zatisniti očesa. Poleg kritik glede hroščev in optimizacije je Sony umaknil igro iz PlayStation trgovine, nato pa so malopridneži vdrli na strežnike razvijalca in izmaknili kodo za nekatere njihove najbolj popularne igre – med njimi tudi za Cyberpunk 2077.

Razvijalec je medtem delal na posodobitvah in čeprav so bile te obsežne, kakšnih večjih igralnih sprememb nismo zabeležili. Razvijalec se je usmerjal na optimizacijo in zadnji popravek je igro pripeljal na raven optimizacije, ki na konzolah PlayStation 4 in Xbox One omogoča dokaj stabilnih 30 sličic na sekundo.

Jeza igralcev se je med tem časom malce pomirila in ti so se začeli zavedati, da igra kljub vsemu ni takšna katastrofa. K dobremu vtisu je pripomogla tudi akcijska cena na Steamu, ki trenutno igra prodaja po 29,99 €, to pa je Cyberpunk 2077 zavihtelo na sam vrh lestvice najbolj prodanih iger Steama.

Izboljšale so se tudi ocene in igra trenutno nosi oznako “Mostly Positive”, kar je popoln preobrat od stanja na začetku, ko je bolj redkokdo priporočil ta naslov. Recenzije igralcev sicer še vedno omenjajo, da se med igranjem najde kar nekaj hroščev, a da je splošno gledano izkušnja dobra, mestoma celo čudovita.

Dobre novice so z veseljem sprejeli tudi člani razvojne ekipe. Oblikovalec nalog Paweł Sasko se je na Twitterju zahvalil za vse tople besede igralcev, ki so zanj neprecenljive.

Cyberpunk 2077 še zdaleč ni rekel zadnje besede. Razvijalec CDPR dela na novi vsebini in popravkih, a vse to je zaenkrat zamaknil v začetek 2022. Te pozitivne ocene bodo ekipi zagotovo dale nov zagon in morda bo ta naslov naslednje leto doživel ponovno vstajenje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime